Κώστας Κουμής και Δώρος Τάκκας για τις προοπτικές στον τουρισμό στην ελ. Αμμόχωστο

Αγώνα με τον χρόνο δίνουν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες οι οποίοι φέτος αναμένεται να αφιχθούν νωρίτερα ένεκα του Πάσχα της Καθολικής Εκκλησίας στα τέλη Μαρτίου.

Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ, Κώστα Κουμή, παρά τις προσδοκίες, το φετινό έτος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι παραδοσιακά ανταγωνιστικές προς τη χώρα μας αγορές μπαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Θεόδωρος Τάκκας, τα πράγματα φέτος είναι καλύτερα. Οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί ξεκινούν το πρόγραμμά τους από 1η Απριλίου και κάποιοι από Μάρτιο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων θα ανοίξει τουλάχιστον ένα μήνα ενωρίτερα.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι ανακαινίσεις και οι επεκτάσεις αλλά και η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά με τρεις χιλιάδες νέες κλίνες κατά το επόμενο καλοκαίρι.

Ο κ. Τάκκας σημείωσε, επίσης και την ανέγερση των νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανέγερση τουλάχιστον έξι νέες μονάδες στον Πρωταρά και στην Αγία Νάπα. Κάποιες από αυτές θα λειτουργήσουν εντός του 2018 και κάποιες το 2019, περιλαμβανομένης και της νέας μονάδας που βρίσκεται στα δημοτικά όρια Σωτήρας. 

Την ίδια στιγμή ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εκτιμά ότι κατά το 2018 θα καταγραφούν νέες αυξήσεις στο τουριστικό ρεύμα, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι παραδοσιακά ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Τυνησία, επιστρέφουν στο προσκήνιο.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής υπογράμμισε ότι η χώρα μας μπορεί να περιμένει μία αύξηση του 3 με 5 τοις εκατόν η οποία θα προκύψει κατά κύριο λόγο λόγω της αύξησης των τουριστικών κλινών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Κύπρος κατά το καλοκαίρι του 2017 παρουσίασε εξαιρετικά ποσοστά πληρότητας.

Ανάμεσα στα σημαντικά βήματα που γίνονται στον τουρισμό, καταγράφονται και τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα από δημόσια αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και ο στρατηγικός στόχος των τοπικών αρχών για προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού.

Famagusta.News / Sigma TV