“Κρίσιμη η κατάστασή του προτού προβληθεί με κορωνοϊό” – Με βεβαρημένο ιστορικό ο ασθενής που απεβίωσε

"Ο ασθενής είχε χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια."

62chroni se sovari katastasi sto geniko nosokomeio ammochostou Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Περισσότερο στο βεβαρημένο του ιατρικό ιστορικό και λιγότερο στο γεγονός ότι προσεβλήθη με κορωνοϊό αποδίδονται τα αίτια θανάτου του Βρετανού 70 χρόνων ο οποίος νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου αργά χθες βράδυ ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό

Ο 70χρονος νοσηλεύονταν στην  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ήταν ένα από τα 11 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στο Γ.Ν. Πάφου. Διακομίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο 70χρονος ο οποίος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο αλλοδαπό, που νοσηλευόταν αρχικά στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Υγείας

Σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τα ακόλουθα:

Απεβίωσε σήμερα ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε απόψε.

Famagusta.News