Λευκόνοικος: Ο απολογισμός της Δημάρχου για το 2020

ζηνα λυσανδρου 1200x630 1 Δήμαρχος Λευκονοίκου

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη δημοσιοποίησε τον απολογισμό του έργου της για το 2020 αναφέροντας ότι προσπάθησε με το Δημοτικό Συμβούλιο να εκμεταλλευτεί το χρόνο για να ετοιμάσει εργασίες για τη ζωή, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του Λευκονοίκου.

Όπως αναφέρει, σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος ετοίμασε και εξέδωσε διαφωτιστικό φυλλάδιο για το Λευκόνοικο σε δυο μικρά βιβλιαράκια, σε έξι γλώσσες, με αρκετά στοιχεία από το έργο του πατρός Κυριάκου Ρήγα που περιλαμβάνει πληροφορίες για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τη φύση, για την Ιστορία, για τις εκκλησίες και τα εξωκκλήσια, για την Παιδεία στο Λευκόνοικο, για την Υφαντική Τέχνη, για τις γεύσεις του Λευκονοίκου, για τα κτήρια, τον Συνεργατισμό, για την προσφορά του Λευκονοίκου στους Εθνικούς Αγώνες, για το Λευκόνοικο και τους ανθρώπους του χθες και σήμερα.

Επίσης ετοιμάστηκαν εργασίες για τα Λευκονοικιάτικα Υφαντά, το Οφτόν, την Τσιπόπιτά, για τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα και τα Ζυμώματά μέσα από προφορικές διηγήσεις ανθρώπων από το Λευκόνοικο.

Αναφέρει επίσης ότι οι δράσεις περιλάμβαναν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικες παιδικές γιορτές στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, εκδήλωση για τις Σήκωσες το βράδυ της 1ης Μαρτίου, από το Επαρχιακό Συμβούλιο Λάρνακας-Αμμοχώστου του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ονομασία της «Αίθουσας Μιχάλη Πήλικου» και της αίθουσας υποδοχής «Αίθουσα Λυκούργου Κάππα», την αντικατοχική εκδήλωση Μνήμης, Τιμής και Αγώνα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τη συμπαράσταση του Δήμου Λευκονοίκου στον Δήμο Αμμοχώστου τ

Αναφορά γίνεται τέλος και στη διαμαρτυρία του Δήμου Λευκονοίκου «για τη νέα αήθη και προσβλητική συμπεριφορά των Τουρκοκυπρίων που κατοικούν στο Λευκόνοικο να διοργανώσουν παζαράκι μέσα στον Ι. Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο».