Η ειδική ομάδα από την Τουρκία άρχισε στα κατεχόμενα έρευνα για το δυστύχημα με το αεροπλάνο

c5f963c0dc519f77ef4521e6ef8b1a46 768x384 ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, Έρευνα, Λευκόνοικο

Ειδική ομάδα τεχνικών από την Πολιτική Αεροπορία της Τουρκίας έφτασε το πρωί στα κατεχόμενα για να συνδράμει στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος χθες με την έκρηξη και πτώση μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους κοντά στην πίστα του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι δύο έμπειροι πιλότοι.

Οι 46χρονοι Σερκάν Οζτζεζαρλί και Χακαν Τσετίνκαγια ήταν, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, έμπειροι πιλότοι και το συγκεκριμένο αεροπλάνο το είχαν φέρει στα κατεχόμενα από την Ιταλία, όπου είχαν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου για δύο μήνες. Ο «πρόεδρος» της «ομοσπονδίας εναέριων αθλημάτων», Ζεκί Ζιγιά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ιταλικής κατασκευής, ICP Ventura τύπου ultralight, διθέσιο, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες γυρισμάτων μιας τουρκικής ταινίας με τίτλο «Ο μέλλων γαμπρός».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ομάδα των ειδικών από την Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας που άρχισε από το πρωί την έρευνα για το δυστύχημα, αποτελείται από δύο άτομα της ομάδας ατυχημάτων και ο υπεύθυνος αυτής, Κεμάλ Μπαγζίμπαγλι δήλωσε ότι χρειάζεται 3 μέρες για να συγκεντρώσει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα. Το πόρισμα της έρευνας για τα αίτια θα είναι έτοιμο, πρόσθεσε, εντός ενός μηνός.