Ο Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση ‘’Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου’’

kougialis levkoniko

Ο Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου» στις 28 Δεκεμβρίου 2017, στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.

Αρχικά, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε για την πλούσια κωμόπολη της Μεσαορίας από τον Δήμο Λευκονοίκου, και ύστερα μετά τους χαιρετισμούς της Δημάρχου κ. Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη και του Υπουργού, τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος του Σωματείου «Το Λευκόνοικο» Λάρνακας Αμμοχώστου τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ η Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθησαν τσιαττιστά από τους Χρίστο Τζιαλλή, Σωτήρη Χούτρη και Ξενή Παντελή.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι, δοκίμασαν, πέραν των φαγητών, τα παραδοσιακά ζυμαρικά που ετοίμασαν οι χρυσοχέρες κυρίες, σε μεγάλες ποσότητες, για να ευχαριστήσουν τους συνδημότες και τις συνδημότισσές τους και να τους θυμίσουν τις γεύσεις της κωμόπολής τους, όπως την τσιπόπιτα, τα πουρέκκια, τις διπλοπισιήδες, τα δάκτυλα, τα κουλούρια, τις γρισταρκές, τις χαλλουμωτές, ακόμη και τιτσιριόπιττα, τουμάτσια, κ.ά. , ενώ η κ. Ελένη Ξενοφώντος έφτιαχνε στον χώρο της εκδήλωσης τσιπόπιτα για να μάθουν και οι νέες κοπέλες την παράδοση της κωμόπολής τους.

Ήταν μια ομολογουμένως εξαιρετική εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσίασε τους δημότες του Λευκονοίκου αλλά και τους φίλους της ξακουστής κωμόπολης της Μεσαορίας.

Επίσης, την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από το Λευκόνοικο. Ήταν μια εκδήλωση που χαρακτηριζόταν από την άψογη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδό της.

Στην εκδήλωση της Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου δόθηκαν και τα βοηθήματα σε φοιτητές/φοιτήτριες από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματά Λευκονοίκου, Ελένης Θ. Σαββίδου και Κυριακής Θούπα . Η Δήμαρχος Λευκονοίκου είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος της Κυριακής Θούπα, δασκάλας, ενώ ο κ. Μιχαλάκης Παπαρίδης είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος της καθηγήτριας Ελένης Θ. Σαββίδου.

glika levkoniko

levkoniko gevsis

Πηγή