Το αεροδρόμιο Λευκονοίκου, κέντρο IHA – SIHA της τουρκικής αεροπορίας, γράφει η Χαβαντίς

Untitled 5 6 IHA, SIHA, Αεροδρόμιο Λευκονοίκου

Στον έλεγχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για τα μη επανδρωμένα αερο-οχήματα – ΙΗΑ (τύπου drones) και τα μη επανδρωμένα με όπλα αερο-οχήματα – SIHA (οπλισμένα drones) θα περάσει το αεροδρόμιο Λευκονοίκου, το οποίο εδώ και χρόνια είναι σε αχρησία, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Χαβαντίς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πριν λίγο καιρό για επιτόπου έρευνα ήρθαν ειδικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού από την Τουρκία και ιδιαίτερα για μελέτη όσον αφορά την πίστα, τον αεροδιάδρομο αλλά και τα υπόστεγα που θα χρειαστούν για τα πολεμικά αεροσκάφη.

Η Χαβαντίς, που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή, σημειώνει ότι τον στόλο που βρίσκεται δίπλα στα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνοδεύουν τα IHA και SIHA (που παράγει η τουρκική πολεμική βιομηχανία) τα οποία απογειώνονται από τα Κόνια ή την Άγκυρα και διανύουν μεγάλη απόσταση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψην, το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου θεωρήθηκε στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε η ίδια πηγή στην Χαβαντίς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πίστα του αεροδρομίου έχει φτιαχτεί ήδη και μπορούν να γίνουν προσγειώσεις και απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών.