Λεωφορεία Αμμοχώστου: Έξω από το συνεδριακό η διαμαρτυρία των οδηγών λεωφορείων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

04AFA873 6DF6 4DDF 9E91 75F7872DC52E ΟΣΕΑ

Στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία βρίσκονται και θα παραμείνουν μέχρι τη μία το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), που άρχισαν από τις 5 το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις συμβάσεις που αφορούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

54937F09 6EA7 4E69 A7B5 02386FCB8500 ΟΣΕΑ

Σε γραπτή δήλωση του Παύλου Βαρνάβα, εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΣΕΑ αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες βράδυ να πραγματοποιηθεί σήμερα αυθόρμητη στάση εργασίας και να μεταβούν στη Λευκωσία, διεκδικώντας συνέχιση της εργατικής ειρήνης και πρόοδο των συγκοινωνιών, όπως έγινε τα τελευταία 10 χρόνια».

Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «ανησυχούν έντονα για τον τρόπο που εξελίχθηκε η προσφορά για τις δημόσιες συγκοινωνίες και για την κοινοπραξία Ισπανικών συμφερόντων που προσπαθούν να επιβάλουν στις δημόσιες συγκοινωνίες, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως χειρίζεται τις εργασιακές σχέσεις».

F4955C23 7064 446D B7D1 B118F48A8AA5 ΟΣΕΑ

Ο κ. Βαρνάβα στην ανακοίνωση του στέλνει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους και ζητούμε άμεσα τον σεβασμό των αποφάσεων των Κυπριακών δικαστηρίων για ακύρωση της προσφοράς της κοινοπραξίας και την άμεση υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία ΟΣΕΑ. Είμαστε στο πλευρό των μετόχων της ΟΣΕΑ και μαζί θα ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις ορισμένων κύκλων που θέλουν να καταστρέψουν ό,τι με αγώνες, ιδρώτα και κόπους έχουμε επιτύχει τα τελευταία 10 χρόνια».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό απολογείται «στο επιβατικό κοινό της επαρχίας Αμμοχώστου για την ταλαιπωρία που βιώνουν σήμερα, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιείται και την μη εκτέλεση των δρομολογίων του ΟΣΕΑ» και εκφράζει βεβαιότητα ότι συνεχίζουν να απολαμβάνουν της στήριξης του κοινού και των οργανωμένων συνόλων της επαρχίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ