ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Η τραγική ιστορία της Εύας…Έφθασε να ζυγίζει 27 κιλά

9664B7D5 1415 498A B21E 9867B149C79A Ανθρώπινα, Εύα Καλλίδη, Ιστορία, Λιοπέτρι

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Μια άκρως συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως, και διαδραματίζεται στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο χωριό Λιοπέτρι με πρωταγωνίστρια την Εύα Johansson Καλλίδη.

Η ίδια σε ανάρτηση της εκλιπαρεί για βοήθεια, καθώς όπως υποστηρίζει τέλος του μήνα πρέπει να φύγει από το σπίτι από όπου διαμένει.

Η 53χρονη γυναίκα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να έχει φθάσει στο σημείο να ζυγίζει μόλις 27 κιλά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο, μας ανέφεραν πως  έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες μετά και την αίτηση της ίδιας να μεταβεί στην χώρα της. Ωστόσο όπως μας ανέφεραν, έχουν σταλεί όλες οι ιατρικές της εξετάσεις στην χώρα της, όμως λόγω του ότι έχει φύγει από το εξωτερικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είναι πλέον γραμμένη ως πολίτης της Σουηδίας, ενώ η πρεσβεία δεν μπορεί να την βοηθήσει στο οικονομικό κομμάτι.

Από την πλευρά του το Γραφείο Ευημερίας, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως μας λέχθηκε, και της προσφέρεται μέσω του γραφείου, καθημερινή φροντίδα από Φροντίστρια και πιο συγκεκριμένα τρεις φορές την ημέρα για την εν λόγω υπόθεση.

Ωστόσο η ίδια μέσα από τα social media εκλιπαρεί τον κόσμο για βοήθεια.

Αυτούσια η ανάρτηση της:

Φίλοι μου, χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια, και γρήγορα!

Χρειάζομαι κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει να μετακινήσω τον υπολογιστή από το σαλόνι στο δωμάτιό μου και να τον συνδέσω με την τηλεόραση.

Χρειάζομαι και εγώ βοήθεια για να περάσω πράγματα που θέλω μαζί μου όπως ρούχα κτλ, όταν ΠΡΕΠΕΙ να βγω από το σπίτι στο τέλος του μήνα! Έχω μερικά κουτιά και τσάντες για να τα βάλω μέσα.ΠΑΡΑΚΑΛΩ βοηθήστε με, είμαι απελπισμένη! Είμαι κολλημένη στο κρεβάτι και δεν μπορώ καν να σηκωθώ.

Στείλτε μου μήνυμα αν μπορείτε παρακαλώ!

Ζω στο Λιοπετρι.