ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Νέες καταγγελίες από τον παππού του 11χρονου – «Ήδη μετρούμε τις πρώτες απώλειες από τα ζωτικά του όργανα»

Νέες κατηγορίες βλέπουν το φως, αυτή τη φορά από τον παππού του 11χρονου - «Ήδη μετρούμε τις πρώτες απώλειες από τα ζωτικά του όργανα και το μωρό άρχισε να κάνει αιμοκάθαρση».

1 23 exclusive

Διασωληνομένος και σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο 11χρονος Μαρίνος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο Λιοπέτρι την περασμένη Τετάρτη, ενώ την ίδια ώρα ο δημόσιος διάλογος για τα πώς και τα γιατί μεταφέρθηκε σε εκτός ΓεΣΥ νοσηλευτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο όπου αρχικά βρισκόταν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η οικογένεια του παιδιού καταγγέλλει δημόσια τους γιατρούς του δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας των όσων έκαναν ή δεν έκαναν ο 11χρονος αντιμετωπίζει πλέον επιπρόσθετα προβλήματα με την υγεία του, ενώ ο ΟΚΥπΥ υπεραμύνεται των γιατρών του λέγοντας ότι η μετάκληση γιατρών από το εξωτερικό είναι μια πρακτική που ακολουθείται πολύ συχνά. 

Ο παππούς του 11χρονου μιλώντας χθες στα ΜΜΕ, έκανε λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης και δικαιολόγησης λαθών στο Μακάρειο Νοσοκομείο» και όπως είπε, «ήδη μετρούμε τις πρώτες απώλειες από τα ζωτικά του όργανα και το μωρό άρχισε να κάνει αιμοκάθαρση». Αυτό, όπως υποστήριξε, «οφείλεται στις καταχρήσεις από τις πολλές ποσότητες που του έδιναν κορτιζόνης, μορφίνης και ενός άλλου επικίνδυνου φαρμάκου».

Ο παππούς του παιδιού υποστήριξε παράλληλα ότι «συνήθως δύο-τρεις μέρες μετά προσπαθούν να ξυπνήσουν ένα παιδάκι, να δουν την κατάσταση πώς πάει και να προχωρήσουν. Τους ρωτούσαμε και μας έλεγαν αύριο, την Παρασκευή μας είπαν από βδομάδας. Όταν το παιδί είναι ναρκωμένο, πότε θα ξυπνήσει; Εκεί άρχισα να υποψιάζομαι και άρχισα να κάνω ενέργειες να σταλεί γιατρός από το εξωτερικό για να εξετάσει το παιδί», είπε, προσθέτοντας ότι «για να δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο Υγείας για τη μετάκληση του γιατρού από την Ελλάδα σημαίνει ότι χρειαζόταν. Το Σάββατο που εξέτασε το παιδί ο γιατρός, κατέβηκε κάτω και μας είπε ότι είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να πάει σε άλλο μέρος».

Απαντώντας στα όσα η οικογένεια του παιδιού υποστηρίζει, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι «ως ΟΚΥπΥ, δεν επιθυμούμε και δεν έχουμε την οποιαδήποτε νομική ικανότητα να κρατήσουμε τον οποιονδήποτε ασθενή στο νοσοκομείο, χωρίς τη θέλησή του». Ερωτηθείς ο κ. Χαριλάου αναφορικά με τη μετάκληση του γιατρού από την Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας, παρέπεμψε για απαντήσεις στο υπουργείο Υγείας.

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά που μεταφέρονται από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα είτε γιατί έχουν μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από πολύπλοκα χειρουργεία, είτε γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και εγκαταστάσεις, εξοπλισμός στον ιδιωτικό τομέα για να χειριστούν αυτά τα περιστατικά», είπε και υποστήριξε ότι «είναι συνήθης πρακτική οι μετακλήσεις γιατρών από το εξωτερικό, είτε κατόπιν επιθυμίας ενός ασθενή και των ασυγγενών του, είτε μετά από έγκριση από το υπουργείο Υγείας. Δεν είναι κάτι που έγινε διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση». Καταλήγοντας ανέφερε ότι «μετά τη μετάκληση του γιατρού από την Ελλάδα και την εντολή για μεταφορά του παιδιού στον ιδιωτικό τομέα, ο Ελλαδίτης γιατρός τις δύο τελευταίες ημέρες χειρουργεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο εξειδικευμένα περιστατικά».