Απόψε το 1ο Φεστιβάλ Καρότου στο Λιοπέτρι – Δοκιμάζουμε νέες συνταγές

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στα πλαίσια προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018. Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται 15 προϊόντα, με βασικό υλικό το καρότο όπως, γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), πανακότα με γεύση καρότου, ντόνατς με κρέμα και μαρμελάδα καρότου,  παγωτό καρότου και σιρόπι καρότου για παγωτό.  Θα πωλούνται, επίσης, χυμός, μαργαρίτα και κοκτέιλ καρότου.  Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σουβλάκια, κλέφτικο, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες και διάφορα ποτά.

DSC 0485 Animals, exclusive, Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Καρότου
©Famagusta.News

Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ θα έχουν οι executive chefs της κοινότητας, Ανδρέας Πασκουή, Χρίστος Πασκουή, Κώστας Σάντη και Ηλίας Ηλία, οι οποίοι μαζί με μια πολυμελή ομάδα μαγείρων θα ετοιμάσουν gourmet δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, δωρεάν, σφηνάκια με μους καρότο, σελινόριζα και chutney από ροδοπέταλλα, τορτίγια με κρέμα καρότο, μάνγκο, τυρί παρμεζάνα και ταραγκόν και bullet καρότο με άνηθο-λιαστή ντομάτα και μαγιονέζα αβοκάντο, μια προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου. Επίσης, οι chefs θα παρουσιάσουν για επίδειξη τις ακόλουθες εναλλακτικές συνταγές με καρότο: (1) μπισκ καρότο με λεβάντα, καβουρόψυχα και λάδι τρούφας, (2) φωλιά καμαμπέρ με σκορδαλιά καρότου, ταχίνι και κουλί κόκκινης πιπεριάς, (3) χοιρινή πανσέτα, πουρές από μωβ καρότο, γλασέ καρότα rainbow και γλυκό ζελέ βασιλικού, (4) καρότα σωτέ με λάδι κύμινου-μανιτάρια ενόκι και σάλτσα σαμπάνια -πορτοκάλι, (5) κροκέτες καρότου με πορτοκάλι, πράσινο κάρδαμο και γέμιση σοκολάτας (Σεφ Ανδρέας Πασκουή), (6) φλογέρες καρότου με τυρί μασκαρπόνε, φρουΐ γλασέ και κουλί φράουλας (Σεφ Φλώρα Πασκουή) και (7) χοιρινό φιλέτο με γέμιση καρότο και φέτα, λαχανικά σχάρας και κρεμώδη σάλτσα με ταραγκόν (Σεφ Ηλίας Ηλία).

DSC 0388 Animals, exclusive, Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Καρότου
©Famagusta.News

Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με τετράωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι Κώστα Δόξας, Σάσα Μπάστα, Τίνα Κάζη και Γιάννης Σοφίλας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και θα παρευρεθεί ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικός κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

37219788 239517046773338 8013198914544992256 o Animals, exclusive, Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Καρότου

Το λογότυπο

Το λογότυπο του Φεστιβάλ Καρότου είναι εμπνευσμένο από την Παράδοση του Λιοπετρίου και συγκεκριμένα από την τέχνη της καλαθοπλεχτικής.  Το σχήμα προκύπτει από τον συνδυασμό των σχημάτων του καλαθιού και του καρότου. Σ’ αυτό συνδυάζονται διαφορετικοί τρόποι πλεξίματος, οι οποίοι συμβολίζουν: τη γεωργία (πράσινο χρώμα), το νερό – Ποταμός Λιοπετρίου (γαλάζιο χρώμα) και την ίδια την τέχνη της καλαθοπλεχτικής (καφέ χρώμα).

Είναι σχεδιασμένο από το Niki’s Bookshop και τον γραφίστα, Αγαμέμνονα Μέλιου.

Χορηγός Επικοινωνίας: Famagusta.News