Συνελήφθη στο Λιοπέτρι 28χρονος με κοκαΐνη

5ac31b2512448879db927f041ed69666 Νέα Αμμοχώστου

Ήρθε από την Αμπχαζία και λόγω οικονομικών δυσκολιών έγινε βαποράκι μεταφοράς ναρκωτικών. Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο 28χρονος Γεωργιανός πιάστηκε από την Αστυνομία και χθες καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση με απόφαση του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Πρόκειται για 28χρονο Γεωργιανό ο οποίος στις 7/7/2017 στο Λιοπέτρι της επαρχίας Αμμοχώστου και στην Ξυλοφάγου στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, είχε στην κατοχή του 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το Δικαστήριο τόνισε χθες στην απόφασή του ότι δεν διαφεύγει της προσοχής του πως, σύμφωνα με την αδιαμφισβήτητη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιθύνων νους.

Ωστόσο το δικαστήριο επισήμανε πως ακόμα και ο ρόλος του μεταφορέα έχει τη σημασία του σε μια παράνομη δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών. «Δυστυχώς η ύπαρξη και προθυμία ατόμων, όπως ο κατηγορούμενος», τονίζεται στην απόφαση, «προς εκτέλεση τέτοιων οδηγιών δίνει και το έναυσμα στους πρωταγωνιστές και έμπορους της κάθε επιχείρησης εμπορίας ναρκωτικών να χρησιμοποιούν τέτοια άτομα για τον παράνομο αυτό σκοπό, χωρίς οι ίδιοι να αποκαλύπτονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Η δεινή οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου τον κατέστησαν ευάλωτο στο δέλεαρ του όποιου οικονομικού οφέλους θα αποκόμιζε από αυτήν του τη δράση, αψηφώντας παντελώς τη ζημιά που η παράνομη αυτή δραστηριότητα θα επέφερε στους αγοραστές και χρήστες των ναρκωτικών. Εξού και αποδέχθηκε να προβεί στην επίδικη μεταφορά έναντι του χρηματικού ποσού των €500, το οποίο ήταν το όφελος του σε αντάλλαγμα της δικής του εμπλοκής».

Πηγή: Φιλελεύθερος