ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Αναστάτωση για κρούσματα σε “Απόστολο Παύλο” – “Δεν μας ενημέρωσε κανείς”

Βροχή καταγγελιών από το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι για αποψινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας - "Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να μας κάνει έλεγχο και έβγαλαν ανακοίνωση πριν ειδοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς"

Coronavirus, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος

Την αγανάκτηση των υπευθύνων αλλά και των γονέων του Ειδικού Σχολείου “Απόστολος Παύλος” στο Λιοπέτρι, δημιούργησε η αποψινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η οποία προκάλεσε έντονη και δικαιολογημένη αναστάτωση μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρθηκε από αναγνώστες του Famagusta.News οι οποίοι είναι είτε γονείς είτε εκπαιδευτικοί οι οποίοι επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας, η αποψινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε πριν καν ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και δη οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Όπως αναφέρθηκε προκλήθηκε αναστάτωση στους γονείς οι οποίοι εναγωνίως επικοινωνούσαν απόψε με τους εκπαιδευτικούς για να μάθουν τί συνέβη, παρά το γεγονός ότι το σχολείο από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα την περασμένη Πέμπτη στο σχολείο, τόσο τα ίδια άτομα από το προσωπικό όσο και η διεύθυνση του σχολείου διαχειρίστηκαν σωστά τα πρωτόκολλα.

Από την άλλη, όπως καταγγέλθηκε στο Famagusta.News, από την περασμένη Πέμπτη που επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα από το προσωπικό και το σχολείο εφάρμοσε τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα, αμέσως έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τα αρμόδια τμήματα για διενέργεια εξετάσεων σε όλους τους ενοίκους του σχολείου, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης για διενέργεια ελέγχου. Από την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρθηκε, μόλις χθες Κυριακή, η επιδημιολογική ομάδα επισκέφθηκε το σχολείο και διενήργησε ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διάβασαν πρώτα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης χωρίς πρώτα να ενημερωθούν, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένη αναστάτωση και πανικό.

Το Famagusta.News επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου του Ειδικού Σχολείου, ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Εξάλλου, σε πολλές αναφορές τους στα Κοινωνικά Δίκτυα γονείς και εκπαιδευτικοί επικρίνουν την στάση που επέδειξε το αρμόδιο Υπουργείο για άμεση ανακοίνωση πριν την ενημέρωση των άμεσα εμπλεκομένων, κάνοντας λόγο για απαξίωση των προσπαθειών που καταβάλλει ένα ειδικό σχολείο για απασχόληση και φιλοξενία των ατόμων με ξεχωριστές ικανότητες.

Famagusta.News