ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Έγραψαν φασιστικά συνθήματα σε τοίχο Δημοτικού – Αντίδραση από ΕΔΟΝ Αμ/στου

59777190 10216354924599903 2009695522276769792 n 1 ΕΔΟΝ, Νέα Αμμοχώστου

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου για αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στο Λιοπέτρι.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Είναι λυπηρό εν έτει 2019 και ενώ διανύουμε το 45ο έτος από το μαύρο Ιούλη του 1974 που μοίρασε την πατρίδα και τον λαό μας στα δύο να υπάρχουν ακόμα άτομα που αναπολούν και ονειρεύονται την ύπαρξη αυτών που άνοιξαν το δρόμο για το μοίρασμα την πατρίδα μας, και που μόνο δεινά έφεραν στο τόπο μας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ακραία εθνικιστικά στοιχεία, νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’ και του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα, προχώρησαν στην αναγραφή συνθημάτων. Φαίνεται ότι οι νοσταλγοί της εγκληματικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β’, ξεχνούν ότι οι εθνικιστές – σοβινιστές και στις δύο κοινότητες της Κύπρου, υπήρξαν πρόθυμοι συνεργάτες και εκτελεστικό όργανο στα σχέδια των ΝΑΤΟϊκών για διαμελισμό της πατρίδας μας. Λησμονούν ότι οι φασιστικές οργανώσεις έσπειραν το μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες προέβησαν σε βασανιστήρια και δολοφονίες σε βάρος δημοκρατικών – προοδευτικών πολιτών. Συγκεκριμένα σε τοίχο δημοτικού σχολείου στο Λιοπέτρι αναγράφηκε το σύνθημα ΕΟΚΑ Β ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ. Μάλιστα λίγες μέρες μετά όπου ως ΕΔΟΝ προχωρήσαμε σε σβήσιμο φασιστικών και εθνικιστικών συνθημάτων από δημόσιους χώρους σε πόλεις και χωριά ανά το παγκύπριο.

Ακόμη και σήμερα, 45 χρόνια μετά, αμετανόητοι οπαδοί επιμένουν στα ιδεολογήματα και τα συνθήματα που άνοιξαν διάπλατα τις πύλες στον Αττίλα. Ο εθνικισμός, η ακατάσχετη πατριδοκαπηλία, ο αντικομμουνισμός και ο γριβισμός δηλητηριάζουν νεανικές συνειδήσεις διασπώντας την ενότητα του κυπριακού λαού.

Ως ΕΔΟΝ δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι τέτοιες πράξεις δεν μας φοβίζουν. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στον εθνικισμό – σοβινισμό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας για επιστροφή στις αγαπημένες μας πόλεις και χωριά. Είναι χρέος μας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς συμπατριώτες μας που έδωσαν και την ζωή τους για την ειρήνη στον τόπο μας.”

Famagusta.News