ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Εμμένουμε στην απόφαση για συνένωση με Αγία Νάπα και Λιοπέτρι

«Θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής»

εικόνα Viber 2021 10 13 09 29 26 119 exclusive, Λιοπέτρι

Εμμένουμε στη συνένωση της Κοινότητας Λιοπετρίου με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη. Ο κ. Μανώλη κλήθηκε να σχολιάσει επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Αχερίτου, Αυγόρου, Φρενάρους και Αχνας στην οποία εισηγούνται τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εισήγηση με την οποία διαφώνησε ο ίδιος.

Η Κοινότητα Λιοπετρίου, είπε, «επιβεβαιώνει τη θέση της για συνένωση με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας, μιας συναινετικής και ομόφωνης απόφασης που έλαβαν οι τρεις οντότητες. Από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε και εμμένουμε στη θέση μας για μια τέτοια ενέργεια, η οποία αφορά τη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την «ευχή και την ελπίδα η Πολιτεία, το Κοινοβουλευτικό Σώμα και οι αρμόδιοι θα δουν θετικά την ομόφωνη συγκεκριμένη απόφαση των τριών οντοτήτων και θα την υλοποιήσουν». Σημείωσε ακόμα ότι «η συνένωση της Κοινότητας Λιοπετρίου με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας, τόσο γεωγραφικά, όσο και από τουριστικής και οικονομικής άποψης, θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακόμα με αυτή τη συνένωση, μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από μια συνεχόμενη ακτογραμμή και ως όμορες οντότητες που είμαστε να προσδοκούμε σε μια σωστή, ενιαία ανάπτυξη με όμοια χαρακτηριστικά»