ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Επτά χρόνια φυλάκιση στον 24χρονο που πυροβόλησε την έγκυο πρώην του

Αύξησε την ποινή το δικαστήριο από 2,5 σε επτά χρόνια μετά από έφεση του Γενικού Εισαγγελέα - Ο 24χρονος πυροβόλησε τον Σεπτέμβριο του 2020 εναντίον της 33χρονης εγκύου πρώην συντρόφου του

DSC 4131 scaled 1536x1024 1 exclusive, Αστυνομία, Δικαστήριο

Σε επτά χρόνια φυλάκιση αύξησε το Ανώτατο Δικαστήριο την ποινή που επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε 24χρονο, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2020 πυροβόλησε εναντίον της 33χρονης εγκύου, πρώην συντρόφου του ενώ αυτή βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στο Λιοπέτρι.

Σε ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι “το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε έφεση που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης κατά επιβληθείσας ποινής φυλάκισης ύψους 2,5 ετών σε κατηγορούμενο, ο οποίος επί σκοπού προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη σε γυναίκα με την οποία διατηρούσε στο παρελθόν ερωτικό δεσμό, πυροβολώντας την δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.”

Συμφωνώντας με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η πρωτόδικη ποινή φυλάκισης των 2,5 ετών που επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας–Αμμοχώστου ήταν έκδηλα ανεπαρκής και της συνακόλουθης ανάγκης για επιβολή αποτρεπτικών ποινών, το Ανώτατο Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του αδικήματος καθώς και των γεγονότων της υπόθεσης, παραμέρισε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ετών στον κατηγορούμενο.

Όπως, μεταξύ άλλων, το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει στην απόφασή του ο κατηγορούμενος «[…] ενήργησε άνανδρα, εκδικητικά και χωρίς δισταγμό […]. Επρόκειτο για ωμή και απρόκλητη χρήση βίας εναντίον συνανθρώπου του», και κατά συνέπεια «[…] η επιβληθείσα από το Κακουργιοδικείο ποινή εξουδετέρωσε τόσο το στοιχείο της σοβαρότητας όσο και το στοιχείο της αποτροπής». Ως επίσης υπέδειξε το Ανώτατο Δικαστήριο, η γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους ερωτικούς της συντρόφους και το δικαίωμα να τερματίζει τη σχέση της με αυτούς, κάτι που δεν σεβάστηκε ο κατηγορούμενος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα εμφανίστηκε ο Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Νίνος Κέκκος.

Πηγή: ΚΥΠΕ