ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ιωάννης Κωστή – Ο μικρόσωμος ποδοσφαιριστής είναι το «next big thing»

kosti34 Νέα Αμμοχώστου

Όταν ένας προπονητής, πόσω μάλλον όταν αυτός είναι ομοσπονδιακός, δηλώνει για έναν ποδοσφαιριστή ότι «σήμερα με έκανε τόσο περήφανο όσο δεν ένιωσα ποτέ στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια», αναμφίβολα δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Τα κολακευτικά λόγια του Ραν Μπεν Σιμόν μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρωσία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Ιωάννη Κωστή, είναι ικανά να γεμίσουν δύναμη τον μικρό που έχει μπροστά του ένα μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό. Μπορεί η ομάδα μας να είχε δύο ήττες στον απολογισμό του τετραημέρου, ωστόσο ο Κωστή και οι άλλοι νεαροί γέμισαν τους φιλάθλους ελπίδες ότι αυτή η Εθνική έχει μεγάλη… υπόθεση.

Ο Ιωάννης Κωστή γεννήθηκε στο Λιοπέτρι στις 17 Μαρτίου του 2000 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Νέας Σαλαμίνας στα 8 του χρόνια (θήτευσε προηγουμένως για ένα μικρό διάστημα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς). Στην πρώτη ομάδα προβιβάστηκε στα 16 του, όμως ο προπονητής που «είδε» το ταλέντο του ήταν ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος του έδωσε και πέρσι, αλλά και φέτος τις ευκαιρίες για να δείξει ποιος είναι. Για του λόγου το αληθές, προπονητής και σύλλογος φρόντισαν ώστε να κάνει επιπλέον προπονήσεις για να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.

Ο Ιωάννης Κωστή αναγκάστηκε να ωριμάσει γρήγορα εξαιτίας ενός προσωπικού συμβάντος. Περιγράφεται ως ένα πολύ ήσυχο και χαμηλών τόνων παιδί. Συνάδελφοι στη Ρωσία στοιχημάτιζαν βλέποντάς τον ότι δεν είναι πάνω από 16 χρονών. Όμως, όσο μικρόσωμος είναι εξωτερικά, τόσο ψηλό μπόι και θράσος έχει μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα, λοιπόν, είναι στα δικά του και μόνο πόδια. Τη στήριξη από την ομάδα και τον προπονητή του την έχει. Το ταλέντο επίσης. Αν έχει και το μυαλό, είναι βέβαιο ότι θα πάει πολύ ψηλά!

Πηγή: Politis