ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Και δεύτερη σύλληψη για την απόπειρα φόνου με τοποθέτηση βόμβας (ΒΙΝΤΕΟ)

εικόνα Viber 2020 12 24 14 22 56 exclusive, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, Αστυνομία

Στη σύλληψη 52χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, 2020 στην επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 9.10 το πρωί στις 24/12/2020 σε σημείο στην μπροστινή αυλή κατοικίας που ανεγέρθηκε πρόσφατα και παραμένει ακατοίκητη, ιδιοκτησία 50χρονου.

Κατά τον χρόνο της έκρηξης, ο 50χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με 34χρονο. Οι δύο τους δεν υπέστησαν οποιοδήποτε τραυματισμό.

Στο σημείο είχαν μεταβεί για εξετάσεις μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού.

Ο 52χρονος συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ για την ίδια υπόθεση τελεί υπό εξαήμερη κράτηση ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 35 ετών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο 35χρονος αλλοδαπός αφορούν απόπειρα για φόνο, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News