ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Μεγάλη πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή – Απειλήθηκαν σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Λιοπέτρι και εντός κατοικημένης περιοχής. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούν και απειλήθηκαν σπίτια καθώς και υποσταθμός της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Famagusta.News:

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που με πέντε οχήματα, καθώς και με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής με γεωργικούς ελκυστήρες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία κατέκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση με αγριόχορτα και ακακίες και τεμάχια με σιτηρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα και όπως πληροφορείται το Famagusta.News από μάρτυρες της περιοχής, από προσπάθεια καψαλίσματος αγριόχορτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών για “Κόκκινο Συναγερμό”

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι σήμερα 24 Μαΐου 2020, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο”Κόκκινου Συναγερμού” λόγω της έντασης των ανέμων.

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια καθώς και η ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δέκα χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50000 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι πέντε χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνουμε, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, όποιος δει καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.

Famagusta.News