ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ρίγη συγκίνησης από τους μοτοσυκλετιστές – Έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στην οικία του Μόδεστου Παντελή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ύψωσαν την ελληνική σημαία στο σπίτι του Μόδεστου Παντελή οι μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού

Στιγμιότυπο 2020 08 08 18.10.07 exclusive, Ισαάκ-Σολωμού, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε στην ηρωική κοινότητα Λιοπετρίου η κίνηση στην οποία προέβησαν οι μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Η ομάδα των μοτοσυκλετιστών που ξεκίνησαν τη συμβολική πορεία τους από χθες από το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά, έφθασαν σήμερα στο Λιοπέτρι και στο σπίτι του πρωτομάρτυρα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, Μόδεστου Παντελή, όπου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και ύψωσαν την ελληνική σημαία η οποία απεικονίζει τη μορφή του ήρωα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, “Στο Λιοπέτρι του Αχυρώνα. Στο σπίτι του πρώτου νεκρού της ΕΟΚΑ, Μόδεστου Παντελή. Η ηρωική σύζυγός του φυλάει αδιάλειπτα τη μνήμη του λεβέντη που έπεσε τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου 1955. Οι μοτοσικλετιστές πήραν ανάσα από το τράνταγμα της αντίστασης. Η σύζυγος του Μόδεστου περιφρουρεί σαν μουσείο το δωμάτιό του. Για να εκπυρσοκροτήσει ξανά το ανεξάντλητο μήνυμα της ΕΟΚΑ. Από τον Μαχαιρά, στο Λιοπέτρι, στη Δερύνεια του Τάσου και του Σολωμού.”

Ακολούθως μετέβησαν στο κοιμητήριο και στα μνήματα των δύο νεομαρτύρων του Παραλιμνίου Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση, “Τα μνήματα των ηρώων υποδέχονται την Πρωτοβουλία Μνήμης. Οι μηχανές ακούγονται σαν χαιρετισμός στον Τάσο και στον Σολωμό. Κάθε Αύγουστο συντελείται αυτό το αντάμωμα. Οι λατζιές του Αυξεντίου αγκαλιάζουν το κοκκινόχωμα του Ισαάκ και του Σολωμού. “Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους”. Σχεδόν 24 χρόνια.”

Δείτε το βίντεο:

Famagusta.News