ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Σε κατάσταση απόγνωσης ο κ.Πάμπος – Με προβλήματα υγείας, χωρίς δουλειά και χωρίς επιδόματα

7C0D5688 72DE 48BD 8FC4 490473AAFCE0 Νέα Αμμοχώστου

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκεται τους τελευταίους μήνες (της πανδημίας) μέχρι και σήμερα ο κ. Πάμπος Κυριάκου από το Λιοπέτρι. Ο ίδιος πριν κανένα μήνα είχε επικοινωνήσει με τη «Χαραυγή» γιατί, αν και με χίλια δυο προβλήματα υγείας και χωρίς δουλειά, δεν είχε πάρει ούτε γρόσι από τα επιδόματα που έδινε το Υπουργείο Εργασίας σε πλείστους τόσους εργαζομένους, μέσω των σχεδίων στήριξης που εφάρμοσε λόγω της πανδημίας και του lockdown. Όπως μας είπε, ήταν σε κατάσταση απελπισίας γιατί δεν είχε χρήματα ούτε για τα φάρμακά του… Επικοινωνήσαμε επειγόντως με τους συμβούλους της κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, οι οποίοι ευχαρίστως ανέλαβαν να βοηθήσουν… Ανακάλυψαν ότι ο εργοδότης του κ. Κυριάκου δεν είχε κάνει εισφορές στο ΤΚΑ για το 2020 και αυτός ήταν ο λόγος που ο πολίτης δεν πήρε κανένα επίδομα, καμιά βοήθεια… Στο μεταξύ, όπως ο ίδιος μάς ανέφερε, ο εργοδότης προχώρησε στις εισφορές του, αλλά οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εργασίας τού ανέφεραν ότι τέλειωσε η περίοδος των σχεδίων στήριξης. «Έχω 146 αναπάντητες κλήσεις τηλεφώνων του Υπουργείου Εργασίας. Αν πετύχω να μου απαντήσει κάποιος λέω την ιστορία μου και φτου από την αρχή. Δεν γίνεται τίποτε…» Στο ερώτημα πώς ζει ο άνθρωπος όλο αυτό τον καιρό, χωρίς καμία βοήθεια, ο κ. Κυριάκου μάς λέει ότι μαζεύει λίγα καραολιά και έχει ένα εισόδημα της τάξης των 15 ευρώ την ημέρα… «Εκόψαν μου το ρεύμα, το νερό… Από τις 16/3 που έγινε το lockdown, δεν πήρα σεντ από επιδόματα. Ούτε ανεργιακό ούτε από τον κορονοϊό. Εδώσαν μου 100 ευρώ για 3 μήνες από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ευημερίας (το ΕΕΕ). Μα πώς να ζήσω με τόσα (πολλά) λεφτά; Εγώ ρώτησα στο Υπουργείο Εργασίας αλλά δεν είχα καμία απάντηση… Σας παρακαλώ, γράψτε κάτι…»

Οι αναπάντητες κλήσεις

Το ζήτημα των αναπάντητων τηλεφωνικών κλήσεων στα διάφορα Υπουργεία επανέρχεται τελευταία, παρ’ όλο που στο παρελθόν έγιναν και έρευνες από το Γραφείο του Επιτρόπου Διοίκησης. Το Γραφείο του Επιτρόπου Διοίκησης ασχολήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν σε σχέση με παράπονα πολιτών που δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες. Όπως είχε επισημάνει στη Βουλή η πρώην Επίτροπος, κα Ελίζα Σαββίδου, «παρ’ όλο που είχαμε κάνει μια μεγάλη παρέμβαση πριν από ορισμένα χρόνια και παρ’ όλο που κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή για να επιλύσει το πρόβλημα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε παράπονα από πολίτες ότι τηλεφωνούν μέρες, ώρες, μήνες και δεν απαντάει κανένας».

Εκτός από τον Π. Κυριάκου, άλλος αναγνώστης κατήγγειλε στην εφημερίδα μας την περασμένη Τετάρτη ότι τηλεφώνησε 18 φορές στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας χωρίς ανταπόκριση. Αργότερα πήρε τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας, απάντησε η λειτουργός και… θυμωμένη αποκρίθηκε ότι δεν είναι η αρμόδια… Πώς μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τη Δημόσια Υπηρεσία;

Πηγή: dialogos