Με αγρότες της επ. Αμμοχώστου συναντήθηκε ο Γιώργος Λιλλήκας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Αγρότες, Γεωργία, Γιώργος Λιλλήκας, Νέα Αμμοχώστου, Συμμαχία Πολιτών

Με επικεφαλής τον Γιώργο Λιλλήκα, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών πραγματοποίησε την Κυριακή συνάντηση με αγρότες της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Λιοπέτρι και συζήτησε τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν.

Σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, τα προβλήματα που προκύπρουν από την έλλειψη νερού (ανομβρία, κόστος, άρδευση) καθώς και οι αποζημιώσεις.

Σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρεται ότι ο κ. Λιλλήκας μετά το πέρας της συνάντηση συμφώνησε με τους αγρότες πως είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες τους και τους διαβεβαίωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η Συμμαχία Πολιτών στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τους αγρότες ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα  και ταυτόχρονα να υπάρξει και μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορεί οι αγρότες, αναφέρεται, να έχουν κατανάλωση €1.600 και να πληρώνουν στο τέλος €3.500.

Ο Νότιος Αγωγός, συνεχίζει η ανακοίνωση, κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τους Γεωργοκτηνοτρόφους της Επαρχίας Αμμοχώστου, αυτοί πρέπει να έχουν προτεραιότητα στο νερό και όχι άλλοι ενώ επισημαίνεται πως αν θα πρέπει να γίνουν αφαλατώσεις για να καλυφθεί η περιοχή, δεν θα πρέπει το κόστος να το επωμιστεί ο αγροτικός κόσμος.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, η ανομβρία των τελευταίων χρόνων έχει αφήσει τους αγρότες χωρίς έσοδα, με τις περιουσίες τους υποθηκευμένες και με την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το Κράτος θα πρέπει άμεσα να παρέμβει και να βοηθήσει των Αγροτικό κόσμο.

Για την Συμμαχία Πολιτών, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και των συμπολιτών μας στην ύπαιθρο αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ανθρωποκεντρικής μας πολιτικής,  για το μέλλον της οικονομίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης στον τόπο μας και την εμπέδωση της Κοινωνικής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Famagusta.News