Σήμερα στο Λιοπέτρι έγινε μια… αλλιώτικη άσκηση πυρκαγιάς

ImageHandler Ανθρώπινα, ΑΣΚΗΣΗ, Λιοπέτρι, Νέα Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ειδικό σχολείο απόστολος Βαρνάβας Αμμοχώστου στο Λιοπέτρι, άσκηση πυρκαγιάς με οδηγίες σε όλους τους συμβαλλομένους (παιδιά και προσωπικό) για την διεξαγωγή της εν λόγω άσκησης.

Ο καθένας ξεχωριστά  ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν καθοδηγώντας τους υπόλοιπους με στόχο την επιτυχή έκβαση της άσκησης πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, έγινε καταπολέμηση της φωτιάς στα πρώτα στάδια εκδήλωσης της με στόχο τον περιορισμό ή την κατάσβεση της και αποφυγή της περαιτέρω επέκτασης.

Περαιτέρω με τον εντοπισμό της εστίας της φωτιάς ειδοποιήθηκε και  η Πυροσβεστική Υπηρεσία και έγινε μεταφορά του τραυματία.

IMG 1967 Ανθρώπινα, ΑΣΚΗΣΗ, Λιοπέτρι, Νέα ΑμμοχώστουΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ  συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ERASMUS+ Βασική Δράση που για πρώτη χρονιά λαμβάνει μέρος το Ειδικό σχολείο απόστολος Βαρνάβας Αμμοχώστου. Σε αυτή τη σύμπραξη, συνεργάστηκε με συγκεκριμένα σχολεία από την Πολωνία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, το σχολείο φιλοξένησε από τις 15 μέχρι και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2018 τις προαναφερόμενες ομάδες και στα πλαίσια αυτής της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες στο σχολείο. Δειγματικά μαθήματα (σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου),  βιωματικά εργαστήρια και άσκηση πυρόσβεσης, καθώς και επισκέψεις, τόσο εντός όσο και εκτός της επαρχίας Αμμοχώστου, για γνωριμία του τόπου, της ιστορίας, του πολιτισμού και της κουλτούρας μας. Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η προβολή του σχολείου και η ενημέρωση των πολιτών της κάθε χώρας για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε κάθε συνάντηση.

IMG 1981 Ανθρώπινα, ΑΣΚΗΣΗ, Λιοπέτρι, Νέα ΑμμοχώστουΗ σημερινή άσκηση πυρκαγιάς…

Έγινε σε συνεργασία με τη διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και τη Διεύθυνση των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας οι οποίες απέστειλαν πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο αντίστοιχα. Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά την Αστυνομική διεύθυνση Αμμοχώστου, τον Πυροσβεστική Σταθμό Αμμοχώστου και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών των Βάσεων Δεκέλειας για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκεκριμένη άσκηση.

IMG 1985 Ανθρώπινα, ΑΣΚΗΣΗ, Λιοπέτρι, Νέα ΑμμοχώστουΗ άσκηση συγκίνησε γονείς και καλεσμένους…

Τα παιδιά μας απέδειξαν μια ακόμη φορά πως, είναι διαφορετικά, ναι, αλλά δεν μειονεκτούν σε κάτι, έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη, είναι απόλυτα και αξεδιάλυτα ίσα με εμάς, τις περισσότερες φορές μάλιστα αναπτύσσουν δεξιότητες και χαρίσματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα έμεναν ανεκμετάλλευτα. Όταν μάλιστα πρόκειται για μικρά παιδιά, αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι μια ανοιχτή αγκαλιά που να χαρίζει άπλετα και άνευ όρων αγάπη και στήριξη στα μικρά αυτά αγγελούδια.

IMG 1987 Ανθρώπινα, ΑΣΚΗΣΗ, Λιοπέτρι, Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: ant1iwo.com