Λύκειο Κοκκινοχωρίων: Παρουσίασαν στις Βρυξέλλες εργασία για την κατεχόμενη Αμμόχωστο

Συμμετοχή του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα στο πρόγραμμα Erasmus+ Intercultural Awareness by Photography

Στιγμιότυπο 2022 06 19 13.18.01 Erasmus+, exclusive, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Μαθητές

To Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, «Βιώνοντας την πολυπολιτισμικότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Η 4η κινητικότητα έγινε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες από τις 3 μέχρι τις 6 Ιουνίου 2022. Στην αποστολή συμμετείχαν οκτώ μαθητές/τριες της Β’ τάξης του Σχολείου, με τη συνοδεία τριών καθηγητριών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν εργασία αναφορικά με την Αμμόχωστο πριν και μετά την Τουρκική εισβολή του 1974. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά των χωρών, που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να παρακολουθήσουν σεμινάρια φωτογραφίας, τα οποία επικεντρώνονταν σε διάφορες τεχνικές, αναφορικά με την αποτύπωση κίνησης στη φωτογραφία, τη σύνθεση φωτογραφίας και τη φωτογραφία δρόμου. Στη συνέχεια, εφάρμοσαν τις τεχνικές αυτές σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και στη δημιουργία ψηφιακών μέσων, παράγοντας υλικό, που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του eTwinning.

Στιγμιότυπο 2022 06 19 13.17.27 Erasmus+, exclusive, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Μαθητές

Κατά τη διαμονή τους στις Βρυξέλλες, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να τύχουν ξενάγησης στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αναφορικά με την ιστορία, τη λειτουργία, τα κτήρια και την ανάπτυξη του θεσμού. Παράλληλα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας, όπου είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορα εκθέματα, πηγές και διαδραστικά μέσα να αποκτήσουν ευρεία γνώση αναφορικά με τη γεωγραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της κινητικότητας επισκέφτηκαν το εμβληματικό μνημείο των Βρυξελλών, το Atomium, το Design Museum, το θεματικό πάρκο Mini Europe και το Μουσείο Φυσικών Επιστημών. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην επιβλητική πλατεία Grand Place, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, να θαυμάσουν το Royal Palace, να απολαύσουν την πανοραμική θέα της πόλης από τον Λόφο των Τεχνών και να φωτογραφηθούν στο πασίγνωστο άγαλμα Manneken Pis. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στην πόλη, οι μαθητἐς/τριες ακολούθησαν συγκεκριμένη διαδρομή με στόχο να ανακαλύψουν και να φωτογραφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες τοιχογραφίες κινουμένων σχεδίων και γκράφιτι. Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με μονοήμερη εκδρομή στην Bruges, το μεσαιωνικό διαμάντι του Βελγίου, όπου οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της πόλης, με τα μεσαιωνικά κτήρια, τους ψηλούς πύργους, τις ιστορικές εκκλησίες και απόλαυσαν τη βαρκάδα τους στα απαράμιλλης ομορφιάς κανάλια της πόλης.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου στο πρόγραμμα αποτέλεσε εμπειρία ζωής, καθώς προήγαγε το συναίσθημα της Ευρωπαϊκής ενότητας και καλλιέργησε γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και ευκαιρίες συνεργασίας, συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης.

Famagusta.News