Επιστροφή αξίωσαν οι Λυσιώτες κατά την “Ημέρα Μνήμης Λύσης” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεημόνα στο Μενεού και αργότερα στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού, συγκεντρώθηκαν Λυσιώτες από κάθε γωνιά της Κύπρου για την “Ημέρα Μνήμης Λύσης”.

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο, τον Λυσιώτη Οικονόμο Πατέρα Γεώργιο Καπαρή και άλλους ιερείς. Ο Επίσκοπος τίμησε τον Μητροπολίτη και Λυσιώτες για την προσφορά τους στη Λύση.

Όλοι προσκύνησαν με δέος την Αγία Εικόνα της Παναγίας της Λύσης που μεταφέρθηκε από το Λυσιώτη Οικονόμο Γεώργιο Καπαρή, από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού.

Ακολούθησε συνεστίαση – δείπνο με την παραδοσιακή Λυσιώτικη σούβλα που σερβιρίστηκε με τη βοήθεια του Γυναικείου τμήματος του ΑΣΙΛ και των Προσκόπων της Λύσης.

Στο καλλιτεχνικό μέρος ο Δημήτρης Σουρουλλάς με τη Χριστιάνα Παύλου, το μουσικό τους σχήμα υπό τη γενική επιμέλεια της Μάρας Φιλίππου, έδωσαν χρώμα και άρωμα στην εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκαν.

Το πρόγραμμα έντυσε χορευτικά το μουσικό εργαστήρι ΧΟΡΟΚΡΑΜΑ του Λυσιώτη Μάριου και Στέλλας Λαού το οποίο επίσης καταχειροκροτήθηκε. Η έκτακτη εμφάνιση του επίσης Λυσιώτη Δημήτρη Φανή διεύρυνε τον ορίζοντα της επιτυχίας της εκδήλωσης.

Η όλη εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εμπλουτίστηκε με την παρουσία αντιπροσώπων των τεσσάρων αδελφοποιημένων Δήμων της Ελλάδας με τον Δήμο Λύσης, Κιλκίς, Αυδήρων, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής και Λήμνου, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν σύντομους χαιρετισμούς.

Τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της Δημοκρατίας ανέγνωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου η οποία παρέστη και στον εσπερινό.

Χαιρετισμό – καλωσόρισμα απηύθυνε, επίσης, ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

“Η αγάπη για τη Λύση, ο πόνος, ο καημός, η πικρία, το παράπονο και ένα απέραντο γιατί, συναντώνται τούτη την ώρα σ’ αυτή εδώ την γωνιά του φιλόξενου Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού με το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής. Η μνήμη και η σκέψη μας είναι καρφωμένες κάθε μέρα και κάθε στιγμή στη Λύση της ομορφιάς, της αρετής και της δημιουργίας. Γιορτάζουμε την Παναγία μας για άλλη μια χρονιά στην προσφυγιά και διατρανώνουμε την πίστη, την αποφασιστικότητα και την βαθιά μας προσήλωση στο γυρισμό, ξαναχτίζοντας από την αρχή ό,τι ωραίο αφήσαμε εκείνη την μαύρη καταχνιά του 1974. Είναι χρέος, υποχρέωση και ευθύνη μας να ξαναγυρίσουμε στην αγαπημένη μας Λύση”.

Ο Δήμαρχος Λύσης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους χορηγούς: Τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Μενεού, Κύπρο Ανδρονίκου για τις διευκολύνσεις, το υπό την Μαρία Κοντοβούρκη Γυναικείο Τμήμα του ΑΣΙΛ, τους Προσκόπους της Λύσης υπό τον Λουκά Γρηγορά, την οικογένεια του Αντρέα Κωνσταντή, τους αδελφούς Ανδρέου για την γενναιόδωρη χορηγία τους να καλύψουν δωρεάν όλες τις ανάγκες της εκδήλωσης σε κρέας, το γαλακτοκομείο Αλάμπρα, τους Αδελφούς Ιωακείμ, τον Τάκη Πογιατζή που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τις δραστηριότητες του Δήμου Λύσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν οι Νεφέλη Βασιλείου και Αγνή Σιάλαρου.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024

Τιμήθηκε ζεύγος από τη Σουηδία που επισκέφθηκε την Αγία Νάπα τριάντα φορές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ζεύγος από τη Σουηδία, οι Tommy και Anna Björkman, με αφορμή τις 30 επισκέψεις του…

17 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Π. Ποδόσφαιρο όπως λέχθηκε και στην χθεσινή Γενική Συνέλευση θα απαρτίζεται από…

17 Μαΐου, 2024

Απειλητικό μήνυμα στα σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή από Interpol και Europol

Χαμηλής επικινδυνότητας αποδεικνύεται το απειλητικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας που στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία,…

17 Μαΐου, 2024

Ο Ori Gutman ο νέος προπονητής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Π. Ποδόσφαιρο μετά και την επικύρωση της εντολής συνέχισης για την ποδοσφαιρική…

17 Μαΐου, 2024