Τιμήθηκαν οι άριστοι μαθητές της Λύσης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Σχολική Εφορεία Λύσης διοργάνωσε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στις 2 Ιανουαρίου εκδήλωση για να τιμηθούν οι αριστεύσαντες Λυσιώτες απόφοιτοι της Σχολικής Χρονιάς 2017/18.

Έγινε μια σεμνή τελετή που άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, Ανδρέα Λυσάνδρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίδοση των αρίστων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται για τον εντοπισμό τους, αφού σχεδόν σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της ελεύθερης Κύπρου. Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Λύσης, Ανδρέα Καουρή, ο οποίος συνεχάρη τόσο τους αριστεύσαντες, που με την επίδοση τους τίμησαν τους εαυτούς τους και τη Λύση, όσο και τη Σχολική Εφορεία που διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή. Υποσχέθηκε προς την Εφορεία κάθε βοήθεια από μέρους του Δήμου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε στη συγκέντρωση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Λάρνακας – Αμμοχώστου, Μιχάλης Λοϊζίδης. Συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ζωή τους και στα μελλοντικά τους σχέδια.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος στο χαιρετισμό του μετέφερε στη συγκέντρωση τις ευχές και τις ευλογίες της εκκλησίας. Ευχήθηκε προς τους αριστεύσαντες ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τιμητική διάκριση από τη Σχολική Εφορεία και το Δήμο Λύσης, στο διακεκριμένο εκπαιδευτικό Δρα Παναγιώτη Περσιάνη. Για τη ζωή, τις σπουδές και την προσφορά του Δρος Περσιάνη μίλησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Σταυρούλα Κοντοβούρκη.

Απαντώντας ο κ. Περσιάνης ευχαρίστησε τη Σχολική Εφορεία και το Δήμο και θυμήθηκε τα πρώτα του εφόδια που πήρε από την ιστορική βιβλιοθήκη του Σωματείου της Λύσης, ΛΑΛΛ. Απευθυνόμενος δε προς τους αριστεύσαντες, τους καθοδήγησε για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επιτύχουν στη ζωή τους.

Δώρο – βιβλίο προς τους αριστεύσαντες προσέφεραν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας και ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ακολούθησε η απονομή πλακετών και δώρων προς τους αριστεύσαντες και τέλος η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο ετοίμασαν οι άριστοι μας.

Famagusta.News