Τιμήθηκαν οι άριστοι μαθητές της Λύσης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Σχολική Εφορεία Λύσης διοργάνωσε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στις 2 Ιανουαρίου εκδήλωση για να τιμηθούν οι αριστεύσαντες Λυσιώτες απόφοιτοι της Σχολικής Χρονιάς 2017/18.

Έγινε μια σεμνή τελετή που άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, Ανδρέα Λυσάνδρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίδοση των αρίστων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται για τον εντοπισμό τους, αφού σχεδόν σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της ελεύθερης Κύπρου. Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Λύσης, Ανδρέα Καουρή, ο οποίος συνεχάρη τόσο τους αριστεύσαντες, που με την επίδοση τους τίμησαν τους εαυτούς τους και τη Λύση, όσο και τη Σχολική Εφορεία που διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή. Υποσχέθηκε προς την Εφορεία κάθε βοήθεια από μέρους του Δήμου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε στη συγκέντρωση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Λάρνακας – Αμμοχώστου, Μιχάλης Λοϊζίδης. Συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ζωή τους και στα μελλοντικά τους σχέδια.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος στο χαιρετισμό του μετέφερε στη συγκέντρωση τις ευχές και τις ευλογίες της εκκλησίας. Ευχήθηκε προς τους αριστεύσαντες ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τιμητική διάκριση από τη Σχολική Εφορεία και το Δήμο Λύσης, στο διακεκριμένο εκπαιδευτικό Δρα Παναγιώτη Περσιάνη. Για τη ζωή, τις σπουδές και την προσφορά του Δρος Περσιάνη μίλησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Σταυρούλα Κοντοβούρκη.

Απαντώντας ο κ. Περσιάνης ευχαρίστησε τη Σχολική Εφορεία και το Δήμο και θυμήθηκε τα πρώτα του εφόδια που πήρε από την ιστορική βιβλιοθήκη του Σωματείου της Λύσης, ΛΑΛΛ. Απευθυνόμενος δε προς τους αριστεύσαντες, τους καθοδήγησε για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επιτύχουν στη ζωή τους.

Δώρο – βιβλίο προς τους αριστεύσαντες προσέφεραν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας και ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ακολούθησε η απονομή πλακετών και δώρων προς τους αριστεύσαντες και τέλος η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο ετοίμασαν οι άριστοι μας.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Βήματα: Πόσα να κάνετε για καλύτερη υγεία, αδυνάτισμα, ευεξία

Ενώ όλοι έχουμε ακούσει ότι πρέπει να κάνουμε καθημερινά 10.000 βήματα, ο αριθμός αυτός μπορεί…

5 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Κυριακή του Πάσχα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την…

5 Μαΐου, 2024

Αγία Νάπα: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Κυριακή του Πάσχα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει πλούσιο μουσικό χορευτικό πρόγραμμα…

5 Μαΐου, 2024

Λεμεσός: Επεισοδιακή νύχτα – Έκαψαν μέχρι και περιπολικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση στον Ύψωνα…

5 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμές έφθασε το Άγιο Φως στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Σαββάτου.…

4 Μαΐου, 2024

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά…

4 Μαΐου, 2024