Μάρκος Τάκκας: Με σπουδαίες καινοτομίες και με νέα ταυτότητα το InterNapa College

Ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης του InterNapa College αναλύει τα νέα καινοτόμα προγράμματα σπουδών και τις σημαντικές αναβαθμίσεις του Κολλεγίου – Οι διεθνείς διακρίσεις και το “Barology”, το πρώτο πρόγραμμα σε Κύπρο και Ευρώπη!

F22320D8 AF62 415E A05F 4F25061AD617 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Νέα προγράμματα σπουδών, στροφή και ανανέωση της ταυτότητας και του branding του, διεθνείς διακρίσεις, σημαντικές κτηριακές αναβαθμίσεις και συνεργασίες, είναι μόνο από τα στοιχεία και τις ενέργειες που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη στο InterNapa College. Το Κολλέγιο που στεγάζεται στη Σωτήρα Αμμοχώστου, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο με καινοτομίες και προσέλκυση φοιτητών από την επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο με αναγνωρισμένα και ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών. Και όλα αυτά με έναν δείκτη εργοδότησης των αποφοίτων της σχολής που αγγίζει στο εκπληκτικό 96%!

0AC3661C 6BE8 4C13 B615 88DA696544AF Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Ο Μάρκος Τάκκας, ο οποίος από το 2020 έχει πάρει τα ηνία από τον πατέρα του Γεώργιο Τάκκα, ιδρυτή της Σχολής και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης του InterNapa College, αναλύει τους λόγους για τους οποίους ένας φοιτητής πρέπει να επιλέξει τη σχολή, και παραθέτει αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών. Μεταξύ άλλων, κάνει και ειδική αναφορά στο “Barology“, το οποίο χαρακτηρίζει τα τελευταία καινοτόμα βήματα της Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

07E51965 4CA0 42EB BAE6 A65AC31B7C21 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Ποια είναι η νέα ταυτότητα του InterΝapa College;

Το InterΝapa College ιδρύθηκε το 2003. Αυτά τα 20 χρόνια λειτουργίας, η σχολή μας έχει καταφέρει να εξελιχθεί τόσο κτηριακά όσο και ακαδημαϊκά. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στην εξειδίκευση στους κλάδους των Τουριστικών και των Ξενοδοχειακών σπουδών, στον κλάδο των Επισιτιστικών Τεχνών καθώς και της Διοίκησης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο στην αναβάθμιση κάθε τομέα ξεχωριστά, ώστε να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών σε ένα νέο φιλικό περιβάλλον με πολλές καινοτομίες και με ανανεωμένους κλάδους.

Να επισημάνουμε ότι όλα τα προγράμματα σπουδών μας είναι αξιολογημένα, εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και γι’ αυτό οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα για φοιτητική κρατική χορηγία μέχρι 3420€ σε όλα τα προγράμματα σπουδών μας.

9934522A 278F 4904 85BB 0546F3075D31 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Ποια προγράμματα σπουδών προσφέρει το InterNapa College;

Τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών είναι:

  • Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) – 18 μήνες
  • Πτυχίο στη Διοίκηση Φιλοξενίας και Τουρισμού – 4 χρόνια (Bachelor in Hospitality & Tourism Management
  • Δίπλωμα στην Διοίκηση Φιλοξενίας και Τουρισμού – 2 χρόνια (Diploma in Hospitality & Tourism Management)
  • Δίπλωμα στις Επισιτιστικές Τέχνες – 2 χρόνια (Diploma in Culinary Arts)
  • Ακαδημαϊκό Πιστοποιητικό στο Επαγγελματικό Bartending – 1 χρόνο (Certificate in Professional Bartending)

Για ποιους λόγους να επιλέξει κανείς να σπουδάσει στο InterNapa College;

Αναμφίβολα η επιλογή μίας Τριτοβάθμιας Σχολής Εκπαίδευσης καθορίζει εν πολλοίς την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου καθώς και το μέλλον του. Από την άλλη υπάρχουν αρκετές επιλογές ως προς τις σπουδές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το InterNapa College, παρ’ όλα αυτά, διαφέρει γιατί επικεντρώνεται στην εμπειρία που έχει αποκτήσει, τόσο το ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και η κουλτούρα του ίδιου του ιδρύματος σε μία επαρχία της οποίας η οικονομική ταυτότητα στηρίζεται μεταξύ άλλων στον τουρισμό, στον επισιτιστικό τομέα και τη διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και κυρίως, προσφέρει στους κατοίκους της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου και όχι μόνο, την επιλογή να καταρτιστούν σε αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών, ώστε να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες μέσω κλάδων οι οποίοι καινοτομούν.

Να επισημάνουμε παράλληλα, μέσα στις προτεραιότητές του κολλεγίου μας είναι η πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών μας και μάλιστα σε επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν από τις σημαντικότερες στον χώρο τους παγκύπρια. Σαν κολλέγιο έχουμε συνεργασίες με επιλεγμένα πέντε και τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία, αλλά και με άλλες επιχειρήσεις του τουρισμού, έτσι ώστε οι φοιτητές μας να αποκομίσουν τα απαραίτητα εφόδια μέσω μας πληρωμένης πρακτικής άσκησης. Η έμφαση που δίνουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών μας φαίνεται και από τον δείκτη εργοδότησης των αποφοίτων μας που φτάνει στο εκπληκτικό 96%!

Παράλληλα, επενδύουμε και σε συνεργασίες με οργανωμένους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας μεταξύ άλλων με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), την Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) καθώς και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (ΣΙΚΑΑ) για ενδυνάμωση μας τουριστικής βιομηχανίας μέσω μας έρευνας, μάθησης και πρακτικής.

09ABC431 F2C0 4DA3 A5EA EA010B0F5B2F Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Και όλα αυτά, τηρώντας ανταγωνιστική πολιτική στο ύψος των διδάκτρων, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες των σπουδαστών μας. Τα δίδακτρα μας είναι ανταγωνιστικά χωρίς μας να μειώσουμε την ποιότητα των προγραμμάτων μας! Ο λόγος συντάσσεται με τη φιλοσοφία μας ότι «όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ή ακόμα και ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό χρόνο να σπουδάσουν στα 20 και πλέον Πανεπιστήμια μας Ευρώπης που συνεργαζόμαστε σε 10 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, όλα πληρωμένα από το Εrasmus+.

Τέλος να πούμε ότι το κολλέγιό μας είναι μας Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΚ) εγκεκριμένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και παραδίδονται σεμινάρια συνυφασμένα με τους κλάδους σπουδών μας για την κατάρτιση των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Και μάλιστα με διεθνή πιστοποίηση ως ένα από τα καλύτερα στην Κύπρο;

Αυτό είναι γεγονός. Το επίπεδο των προγραμμάτων μας που σχετίζονται άμεσα με το εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό και με το πρόγραμμα σπουδών είναι από τα υψηλότερα στην Κύπρο. Αυτό καταδεικνύεται και σύμφωνα με το AD Scientific Index που καταρτίζει τη λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Κύπρο αξιολογώντας την έρευνα των ακαδημαϊκών του εκάστοτε πανεπιστημίου. Το InterΝapa College συγκαταλέγεται στη λίστα για το 2022 ως ένα από τα 18 καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου και αποτελεί το μοναδικό στην επαρχία Αμμοχώστου και δεύτερο για την περιφέρεια Λάρνακας – Αμμοχώστου.

BE857B47 A752 4D31 877C 8E9221277978 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών του κολλεγίου

Η αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων του κολλεγίου είναι συνεχής και εντάσσεται άμεσα με την ανανέωση και εξέλιξη της σχολής μας. Το 2021 έχουμε υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο έργο της δημιουργίας του δεύτερου ορόφου μας στο υφιστάμενο κολλέγιο με τελευταίας τεχνολογίας αμφιθέατρο χωρητικότητας 85 ατόμων, με δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και ένα εξειδικευμένο εργαστήριο μαγειρικής.

D1E25BF7 AC35 4DFE B9E1 FD11CC877F73 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Επίσης για τις ανάγκες του καινούργιου μας προγράμματος Certificate in Professional Bartending έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτότυπο εργαστήρι μπαρ για να μπορούν οι φοιτητές μας να τελειοποιήσουν τις τεχνικές τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Έτσι, πλέον έχουμε στο δυναμικό μας 12 αίθουσες διδασκαλίας, ένα αμφιθέατρο και 4 εργαστήρια, 2 μαγειρικής, 1 οροφοκομίας και 1 μπαρ. Το κολλέγιο μας πλέον έχει την δυναμική να φιλοξενεί και να εξυπηρετεί 820 φοιτητές.

97D31DC4 6800 417F ACB4 1B08F9ED7307 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Τί είναι το «Barology» και ποια η καινοτομία του;

To Βarology είναι ο τίτλος ενός νέου και καινοτόμου προγράμματος Ακαδημαϊκού Πιστοποιητικού ενός χρόνου στο Επαγγελματικό Bartending. Το Barology είναι το πρώτο αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο ακαδημαϊκό Certificate στο Επαγγελματικό Bartending σε Κύπρο και Ευρώπη από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ENQA).

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει σαν InterNapa College να υλοποιήσουμε την καινοτομία του Barology στην επαρχία Αμμοχώστου! Η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα του Barology μπορεί να προσελκύσει εκατοντάδες φοιτητές από Ευρώπη και άλλες επαρχίες τις Κύπρου. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο της περιοχής, να έχουμε, δηλαδή, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που να προσελκύει φοιτητές από Ευρώπη και να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ήδη έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε φοιτητές από μακρινές επαρχίες όπως Πάφος, Λευκωσία που πλέον μένουν και εργάζονται στην περιοχή.

Οι κύριοι λόγοι που μας οδήγησαν στην δημιουργία του Barology είναι η ανάγκη για ανάδειξη και μετουσίωση του bartending ως τέχνη, η ζήτηση για περαιτέρω εξέλιξη του τομέα αλλά βεβαίως η κάλυψη του ακαδημαϊκού κενού που υπήρχε στο bartending. Πλέον ο Bartender έχει την δική του σπουδή, έχει την δική του σχολή και μπορεί να νιώθει περήφανος γι’ αυτό.

3B4F65DA 6BD1 40E9 9624 4B90DD6B9270 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για να επιλέξει κανείς το Barology;

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε όλους, άτομα που θέλουν να μάθουν για την τέχνη του bartending και άτομα που ήδη δουλεύουν στον τομέα αυτό. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά καινοτόμο με 16 μαθήματα και με πρακτική άσκηση. Τα μαθήματα διεξάγονται μεταξύ άλλων σε οινοποιεία και σε ζυθοποιεία ώστε να μπορούν οι φοιτητές να αντιληφθούν και να βιώσουν τις πρακτικές έννοιες του μαθήματος και μάλιστα από μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες στον τομέα τους. Οι καθηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί αλλά και ταλαντούχοι και παγκόσμια διακεκριμένοι barmen και baristas της βιομηχανίας.

Επίσης, άλλη μία σημαντική επιτυχία του Barology είναι οι συνεργασίες με τα καλύτερα μπαρ του εξωτερικού όπως το «Laki Kane» στο Λονδίνο που κατατάσσεται στα καλύτερα 10 μπαρς της Ευρώπης και στο οποίο οι φοιτητές μας έχουν την τεράστια ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. Ακόμη, οι φοιτητές μας θα έχουν την δυνατότητα εκτός από τα υφιστάμενα μαθήματα του προγράμματος να παρακολουθούν και masterclasses από απεσταλμένους bartenders εταιρειών και μπαρς του εξωτερικού που θα έρχονται αποκλειστικά για το Barology. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι απόφοιτοί μας θα έχουν την δυνατότητα και μετά το πέρας των σπουδών τους να παρακολουθούν τα καινούργια και διαφορετικά masterclasses που θα γίνονται τις επόμενες χρονιές αφού ο κόσμος του bartending συνεχώς εξελίσσεται.

5BDBE22D 27A2 4CE5 A9AB 720F68F3DAD9 Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Δείτε αναλυτικά όλα τα προγράμματα σπουδών του InterNapa College με όλες τις πληροφορίες:

• Ακαδημαϊκό Πιστοποιητικό στο Επαγγελματικό Bartending – 1 χρόνος (Certificate in Professional Bartending)

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν τις επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες στην προετοιμασία ποτών, στην δημιουργία καινούργιων κοκτέιλ, στη μοντερνιστική μίξη ποτών, στους αρωματισμούς των κοκτέιλ , στη χρήση του ξηρού πάγου & υγρού αζώτου για την διακόσμηση των κοκτέιλ, στις εξειδικευμένες μοριακές δημιουργίες κοκτέιλ ,στο flair bartending ,στις δεξιότητες barista, στην κατανόηση των διαφόρων κρασιών και αλκοολούχων ποτών και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα θέτει τη μάθηση, τις επαγγελματικές γνώσεις και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ως γερά θεμέλια για τους φοιτητές στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας εξυπηρέτησης προσανατολισμένη στον πελάτη, στην υιοθέτηση σύγχρονων και βέλτιστων πρακτικών στο χώρο εργασίας και στην ενίσχυση των ικανοτήτων διαπροσωπικής επικοινωνίας. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να βελτιώσουν την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους ενσωματώνοντας τόσο τη θεωρητική όσο και την εργαστηριακή πρακτική μάθηση μαζί με την εμπειρία πρακτικής τους ώστε να γίνουν εξελιγμένοι και αριστοκρατικοί μπάρμαν. Απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να ανελιχθούν στον χώρο του μπαρ είτε σαν υπεύθυνοι μπαρ ή και σε ήδη επαγγελματίες που θέλουν να ανελιχθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους

Ανάμεσα σε άλλα, το Barology ξεχωρίζει από το πρόγραμμα σπουδών του, καθώς αφενός εγνωσμένου κύρους και επαγγελματικής κατάρτισης επαγγελματίες δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές να γνωρίσουν από κοντά την κάθε πτυχή του Bartending, και αφετέρου προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία πρακτικής άσκησης στο διάσημο Laki Kane Bar στην καρδιά του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Πιστοποιητικού στο Επαγγελματικό Bartending (60ECTS), ο εκπαιδευόμενος θα ανακαλύψει με ακαδημαϊκούς αλλά και γνωστούς επαγγελματίες αναγνωρισμένης πορείας 16 μαθήματα (8 μηνών) αλλά και ευκαιρία πληρωμένης πρακτικής άσκησης(4 μηνών).

Στο πρόγραμμα μαθημάτων εντάσσεται το Wine and Spirit Appreciation and Cellar Alchemies που δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της παραγωγής κρασιού και μάλιστα στο πλευρό του Οινολόγου και Σομελιέ, Ορέστη Τσιάκκα και στο Tsiakkas Winery. Το μάθημα The Bar in the New Digital Age προσφέρει τις απαιτούμενες δεξιότητες για διαχείριση του απαιτητικού κόσμου της τεχνολογίας, της διαφήμισης, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το Bar, Barista and Restaurant Beverage Service παρέχει τις δεξιότητες για το στήσιμο ενός μενού, το Art and Craft of Cocktails and Mocktails την πρακτική ικανότητα και τις επαγγελματικές δεξιότητες για δημιουργία κοκτέιλ, το Barista Artisan Skills τις γνώσεις που χρειάζεται ένας καταρτισμένος μπαρίστα. Τα υπόλοιπα μαθήματα είναι Fermented, Distilled & Cask Beverage, Artisans Cocktails & Flair Bartending, Beverage Identification & Sensory Analysis, Communication & Customer Etiquette, Mixology Infusion, Beverage Hygiene & Safety, Menu Design & Sales Skills, Recruitment & People Development, Purchasing & Control Systems και Molecular & New Cocktail Development.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν αναλάβει τα μαθήματα του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Ορέστης Τσιάκκας, Οινολόγος και Σομελιέ
  • Κυριάκος Ασσιώτης, Flair Bartending Award Winner
  • Ιωάννης Ιωάννου, Πολυβραβευμένος παγκόσμια Bartender και Mixologist
  • Geogi Radev, Συνιδρυτής του Laki Kane / Rum Expert
  • Κατερίνα και Γεωργία Φελλά, Επιστήμονες τροφίμων και ροφημάτων
  • Γιώργος Χριστοφή, Coffee & Brew Technologist
  • Δρ Γεώργιος Μαρκάτος, Hospitality Expert, Υπεύθυνος Προγράμματος

• Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) – 18 μήνες

Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) είναι η προετοιμασία και ενίσχυση στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, μέσα από την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων οργάνωσης και διοίκησης, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα της σύγχρονης διεθνοποιημένης αγοράς. Μέσα από το πρόγραμμα αναπτύσσονται και ενισχύονται οι ηγετικές ικανότητες, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και οι αναλυτικές ικανότητες των φοιτητών, σε σχέση με την αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Το MBA μας χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο μοντέλο μάθησης που προετοιμάζει κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες στρατηγικού σχεδιασμού, επιχειρησιακής διαχείρισης, διαχείρισης ταλέντου και ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας και ανάπτυξης. Οι φοιτητές μας θα είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες διοικητικές δεξιότητες και επαρκείς γνώσεις ώστε, κατανοώντας τις επιμέρους πτυχές και λειτουργίες της επιχείρησης, να είναι σε θέση να συμβάλλουν στη στρατηγική ανάπτυξή της.

Το ΜΒΑ μας εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς με τις νέες επιστημονικές θεωρίες και πρακτικές, καθώς και τάσεις του χώρου της διοίκησης επιχειρήσεων, ώστε να ενισχύεται η δυνατότητα των φοιτητών να εφαρμόζουν μεθοδολογίες και εργαλεία για την ανάλυση δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων σε οποιοδήποτε επιχειρησιακό περιβάλλον. Το MBA προετοιμάζει κατάλληλα τους φοιτητές μας ώστε να διεκδικήσουν θέσεις σε πολλαπλούς τομείς τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να ανελιχθούν στον χώρο της Βιομηχανίας ή σε Δημοσίους Υπαλλήλους που επιθυμούν προαγωγές.

• Πτυχίο στη Διοίκηση Φιλοξενίας & Τουρισμού- 4 χρόνια (Bachelor in Hospitality & Tourism Management)

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και διαχειριστικές ικανότητες που απαιτούνται στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού. Οι φοιτητές θα εισχωρήσουν σε ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης και επιχειρηματικότητας προκειμένου να αναπτύξουν ισχυρά ηγετικά χαρακτηριστικά και επαγγελματική κουλτούρα προσανατολισμένη στη φιλοξενία. Το πρόγραμμα διεγείρει τις ακαδημαϊκές αρχές μέσω της στοχαστικής μάθησης και της κριτικής σκέψης σε θεωρητικά και επαγγελματικά μαθήματα και υποστηρίζει τους φοιτητές στην εφαρμογή πολυεπιστημονικών προσεγγίσεων στη διαχείριση, την επίλυση προβλημάτων, την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές. Μαζί με την πρακτική άσκηση και την εργασιακή εμπειρία, το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές μια ευκαιρία για επαγγελματική δικτύωση προκειμένου να προωθήσουν τη μελλοντική τους καριέρα. Οι απόφοιτοι θα αναμένουν να προσληφθούν σε εποπτικές/διευθυντικές θέσεις και να εργαστούν σε διαφορετικούς οργανισμούς στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού. Απευθύνεται σε φοιτητές που θα ήθελαν να διαπρέψουν σε Διευθυντικές Θέσεις Ξενοδοχείων ή και σε ήδη υφιστάμενο προσωπικό ξενοδοχείων που θα ήθελαν περαιτέρω προαγωγές.

• Δίπλωμα στη Διοίκηση Φιλοξενίας & Τουρισμού- 2 χρόνια (Diploma in Hospitality and Tourism Management)

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παραχωρήσει στους φοιτητές μια σειρά από γνωστικές, τεχνικές και μεταβιβάσιμες ικανότητες, ακολουθώντας τις τάσεις της βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα αναπτύσσει επαγγελματικές δεξιότητες, δίνοντας στους φοιτητές ευκαιρίες να αναλάβουν διαφορετικά επαγγέλματα σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Ένας συνδυασμός θεωρίας στην τάξη, πρακτικής εφαρμογής και βιομηχανικής εκπαίδευσης όπου θα επιτρέψει στους φοιτητές να καλλιεργήσουν μια πελατοκεντρική κουλτούρα εξυπηρέτησης φιλοξενίας και να ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας. Εξειδίκευση σε μαθήματα όπως: επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, διαχωρισμός δωματίων, φιλοξενία, επιχειρήσεις και γλώσσες έχουν αναπτυχθεί ώστε να δώσουν στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για εποπτικές ευθύνες στις επιχειρήσεις φιλοξενίας. Απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να εργαστούν σε ξενοδοχεία ή σε ήδη υφιστάμενο επαγγελματικό προσωπικό ξενοδοχείων.

• Δίπλωμα στις Επισιτιστικές Τέχνες (Μαγειρική)- 2 χρόνια (Diploma in Culinary Arts)

Το πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών, στοχεύει στο να προετοιμάσει τους φοιτητές για μια λαμπρή σταδιοδρομία στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης, σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία που θα οδηγήσουν σε εποπτικές / διευθυντικές θέσεις στο εγγύς μέλλον. Ακολουθεί τις τάσεις της βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς εφαρμόζοντας σύγχρονες αντιλήψεις για την παραγωγή τροφίμων και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων. Το πρόγραμμα προσφέρει έναν συνδυασμό θεωρίας στην τάξη, πρακτικής εφαρμογής και βιομηχανικής εκπαίδευσης μέσω της πρακτικής τους άσκησης, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο, στους φοιτητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες στην παραγωγή και προετοιμασία τροφίμων αλλά και στην καλύτερη διαχείριση. Αναφέρεται σε φοιτητές που θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά στο χώρο των επισιτιστικών τεχνών και σε ήδη υφιστάμενο προσωπικό ξενοδοχείων για περαιτέρω ανέλιξη και γνώσεις.

6F56D358 3776 4A58 BB53 CE9F5040199B Barology, exclusive, Internapa College, μάρκος τάκκας

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Barology:
www.barology.cy

info@internapa.ac.cy
Instagram: @barology.inc
Τηλ. 23829840

Internapa College
www.internapa.ac.cy
admin@internapa.ac.cy
Instagram: @internapacollege
Τηλ. 23829840