Μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών φιλοξενήθηκαν από το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων (ΦΩΤΟ)

Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων υποδέχτηκε και φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών "Κύριλλος και Μεθόδιος"

3F89360B 1514 4B57 96EE A4DAA6F0D26C exclusive

Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων υποδέχτηκε και φιλοξένησε από τις 17/3/23 -20/3/23 μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών “Κύριλλος και Μεθόδιος”. Της επίσκεψης της ομάδας από την Ελλάδα, προηγήθηκε η επίσκεψη και φιλοξενία ομάδας του σχολείου Κοκκινοχωρίων, μαθητών και εκπαιδευτικών, στα Γιαννιτσά από τις 8-11/12/2022.

438B4150 F25F 4FDD AF68 4936EF2FDF71 exclusive

Η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες που διοργάνωσαν τα δυο σχολεία, ήταν τέτοιες που βοήθησαν στη δημιουργία γνωσιολογικών και αξιακών προϋποθέσεων ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές σε ζητήματα προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιωσιμότητας της ανάπτυξης, καθώς επίσης στην ενδυνάμωση των ιστορικών, εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

4E7A4F06 0300 4B38 B014 C1066DB181B4 exclusive

Ήταν μια μοναδική εμπειρία όπου Ελλαδίτες και Κύπριοι συναντηθήκαμε για ακόμα μια φορά, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική πρωτοβουλία.

08E4F13B 86B0 4C16 9BAC 28DA71403CA3 exclusive

Κατά την επίσκεψη των Ελλαδιτών στην Κύπρο, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, το Πάρκο Αγαλμάτων στην Αγία Νάπα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες στον Βοτανόκηπο στο Αυγόρου, επισκέφθηκαν το ¨Ομοδος και την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, όπου έτυχαν ενημέρωσης από τον π. Νεόφυτο. Επισκέφθηκαν επίσης το κάστρο της Λάρνακας και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου ενημερώθηκαν από τον π. Γρηγόριο. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας, μέσα από την επίσκεψή τους στον Μόλο και την Μαρίνα Λεμεσού, καθώς επίσης και στο λιμανάκι και παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας.

E42E6645 03BD 4411 9C29 1964B10CAEE4 exclusive

Φυσικά τα παιδιά επισκέφθηκαν και το σχολείο Κοκκινοχωρίων, όπου τους έγινε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια του σχολείου μας. Παρακολούθησαν επίσης μικρή εκδήλωση με τραγούδια του Μουσικού σχολείου. Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμά της η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, καθώς οι δράσεις του προγράμματος ήταν κάτω από την αιγίδα της.

Στις δυο ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών, προσφέρθηκαν γεύματα από το Δήμο Αγίας Νάπας, την Κοινότητα Φρενάρους, τον σύνδεσμο γονέων καθώς επίσης και πρόγευμα από τους μαθητές του σχολείου μας.

Το «Χρυσοπράσινο φύλλο» αποτελεί διακρατικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Σ’ αυτό συμμετέχουν 28 Γυμνάσια και Λύκεια (14 από την Κύπρο και 14 από την Ελλάδα) τα οποία ανά δυάδες συμπράξεων σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι να προωθήσει τη συνεργασία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, υπουργείων, συνδέσμων γονέων και κηδεμόνων, τοπικών δήμων και κοινοτήτων και περιβαλλοντικών φορέων για την παροχή στους/στις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των δύο χωρών ευκαιρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά εγγράμματοι ενεργοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι και για τα θέματα του περιβάλλοντος.