Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου μας κάνουν περήφανους με καινοτόμες ιδέες! – Δείτε το βίντεο

Δημιούργησαν εφαρμογή για εξοικονόμηση τροφίμων και συμπιεστή για τενεκεδάκια και τα παρουσίασαν στο Junior Achievement Cyprus

Αντίγραφο του Main Image x2 14 exclusive

Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου μας κάνουν για ακόμη μία φορά περήφανους. Αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους κατάφεραν με την βοήθεια του καθηγητή Οικονομικών κ. Πανίκκου Στεφανή να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν δύο νέα πρωτοπόρα προϊόντα και να τα παρουσιάσουν στο Junior Achievement Cyprus.

400 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Κύπρο, κατέκλεισαν το Mall of Cyprus για να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους στα πλαίσια του Προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση.

Οι μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου δημιούργησαν τις δύο μαθητικές επιχειρήσεις, με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, από την αρχή συμμετέχοντας σε αυτές ως διοικητικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα βγήκαν στην αγορά αναζητώντας πελάτες αλλά και χορηγούς παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο πλάνο τους.

  • Ντουλappακι:

Άξια σχολιασμού η ιδέα της ομάδας 5 κοριτσιών να δημιουργήσουν μία εφαρμογή η οποία ενθαρύνει το κοινό να αξιοποιεί πλήρως τα φαγώσιμα προϊόντα. Στην εφαρμογή υπάρχουν άρθρα για το πως μπορείς να βοηθήσεις ένα προϊόν να αντέξει στον χρόνο, τρόπους μαγιρέματος, και σημείο στο οποίο οι χρήστες μπόρουν να υποβάλουν τις δικές τους ιδέες. Παράλληλα σε μεταγενέστερο στάδιο, το πλάνο σκοπεύει στη προσθήκη προσφορών από υπεραγορές.

  • Can Destructor

Συσκευή για να συμπιέζει τενεκεδάκια με σκοπό τη μείωση του χώρου που καταλαμβάνουν στις ανακυκλώσιμες σακούλες έφτιαξαν μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου.  Ο συμπιεστής τενεκέδων απευθύνεται σε εστιατόρια ξενοδοχεία αλλά και νοικοκυριά.  Στόχος στο μέλλον είναι να μεγαλώσουν την κατασκευή ώστε να συμπιέζει περισσότερα τενεκεδάκια χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Δείτε το βίντεο και εικόνες:

 

 

IMG 6531 scaled exclusive IMG 6575 scaled exclusive IMG 6576 scaled exclusive