Με Υπουργό Μεταφορών συναντήθηκε η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου

Συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας αγκυροβολίων για κρουαζιερόπλοια και η ενίσχυση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών

Συνάντηση είχε χθες αντιπροσωπεία της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο.

Η αντιπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ έθεσε θέματα που αφορούν την Επαρχία Αμμοχώστου προς τον Υπουργό και τους δημόσιους λειτουργούς που τον συνόδευαν και ακολούθησε μία παραγωγική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η ανάγκη δημιουργίας αγκυροβολίων στην Επαρχία για αποβίβαση – επιβίβαση επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια αλλά και σημείων πρόσδεσης μικρών σκαφών για την πρόσβαση επισκεπτών από θαλάσσης. Συζητήθηκε επίσης και το πολύ σοβαρό ζήτημα του καθεστώτος ενοικίασης οχημάτων και το κυκλοφοριακό στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στα πλαίσια του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Επαρχίας Αμμοχώστου προτάθηκε από την ΤΕΒΕΑ η δημιουργία και η προστασία καταδυτικών σημείων.

Σε ο,τι αφορά το τμήμα Δημοσίων Έργων η ΤΕΒΕΑ εισηγήθηκε την ανάθεση έργων στις Τοπικές Αρχές με σκοπό την αποσυμφόρηση του τμήματος, κάτι το οποίο όπως ανέφερε ο Υπουργός μελετάτε ήδη από το Υπουργείο, και την ανάγκη οι σχεδιασμοί έργων στην Επαρχία Αμμοχώστου να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Επαρχίας και κατά κύριο λόγο τον Τουριστικό της χαρακτήρα. Η ΤΕΒΕΑ επισήμανε επίσης ότι η ανάθεση δημοσίων έργων με μοναδικό κριτήριο την οικονομική προσφορά δημιουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις πολλά προβλήματα και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εισαχθούν στα κριτήρια και η αξιοπιστία του κάθε εργολάβου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας που εξυπηρετούν τόσο το επιβατικό κοινό αλλά και τους τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εισηγήσεις. Η ΤΕΒΕΑ κατέθεσε συγκεκριμένη εισήγηση η οποία προήλθε από μελέτη του οργανισμού για τη δημιουργία μόλου εξυπηρέτησης για τους τομείς της Βιομηχανίας και του Εμπορίου. Ζητήθηκε επίσης η ενίσχυση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών που προσφέρει το Υπουργείο στην Επαρχία Αμμοχώστου και ιδιαίτερα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στο οποίο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης του τμήματος και ζητήθηκε επίσης η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης των Αδειών Οδικής Χρήσης (ΑΟΧ) τύπου Γ’.

Η ΤΕΒΕΑ ευχαριστεί τον Υπουργό και την αντιπροσωπεία του Υπουργείου για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση και βρίσκεται στη διάθεση όλων των τμημάτων του Υπουργείου και γενικά όλων των κρατικών υπηρεσιών για ανταλλαγή απόψεων και προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαρχία Αμμοχώστου και η Κύπρος γενικότερα.

Famagusta.News