Μεγάλες επιτυχίες για τον Ναυτικό Όμιλο Κωνσταντίας-Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι αθλητές του ομίλου κατέκτησαν 3 χρυσά, 10 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια

Το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου η κολυμβητική κοινότητα της Κύπρου συμμετείχε στους Παγκύπριους ατομικούς αγώνες οι οποίοι αποτελούσαν τη σημαντικότερη διοργάνωση για τη χειμερινή περίοδο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας-Αμμοχώστου έλαβε μέρος με 29 κολυμβητές σε 85 ατομικά αγωνίσματα.

3 χρυσά, 10 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια

Ανακοίνωση του ομίλου αναφέρει ότι αν και ”λαβωμένοι” από τη μακρόχρονη (πεντάμηνη) απουσία από τις προπονήσεις λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου, οι κολυμβητές μας στηριζόμενοι στις εξαιρετικές τους ικανότητες απέδωσαν εκπληκτικά. Ο απολογισμός μετά το τέλος των αγώνων ήταν 28 μετάλλια. Από αυτά τα 3 ήταν χρυσά, τα 10 αργυρά και τα 15 χάλκινα. Συνολικά 13 κολυμβητές ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

Πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Ροδόλφος Ανδρέου, Μαριλένα Σπύρου και Λοΐζου Ιάκωβος.
Εξαιρετικές επιδόσεις είχαμε από τον Αδάμο Λοΐζου στα 1500 ελεύθερο παίδων, από τον Αντρέα Γαβριήλ στα 400 ελεύθερο παίδων, το Γιώργο Κάρυο στα 200 πρόσθιο παίδων, το Ξενοφών Ισαάκ στα 200 ύπτιο παίδων.

Έγιναν πολλά ατομικά ρεκόρ από όλα τα παιδιά, και είχαμε ευχάριστη έκπληξη από τους, Βαρβάρα Κεχαγιά και τον Αντώνη Νικολάου από την εντυπωσιακή πρόοδο τους.

Από τους ”μικρούς” μας ξεχώρισαν οι δίδυμοι αδελφοί Θεοδώρου – Ανδρέας και Αλέξανδρος κατακτώντας συνολικά 5 μετάλλια.

Μετά το τέλος των αγώνων ο προπονητής του ομίλου Χουζούρης Γιώργος δήλωσε:
”Ήταν μια περίεργη και δύσκολη περίοδο αυτή που πέρασε. Από τον Ιούλιο δεν είχαμε κολυμβητήριο για να προπονηθούμε αφού το κολυμβητήριο των βρετανικών βάσεων έκλεισε για ανακαίνιση. Για 5 μήνες ήμασταν “στον αέρα” Οι προπονήσεις γινότανε στη θάλασσα του Πρωταρά και κάποιες ημέρες πηγαίναμε στη Λάρνακα. Ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη για εμένα. Το πρόβλημα λύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου όταν άνοιξε το κολυμβητήριο του Δήμου Παραλιμνίου. Ουσιαστικά αγωνιστήκαμε, μόνο, με 2 μήνες προετοιμασία.  Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στους αγώνες. Ήταν ανταγωνιστικά, γιατί το ήθελαν πάρα πολύ. Υπάρχει πολύ ψυχή και ταλέντο σε αυτή την ομάδα. Τώρα, ευτυχώς, τα προβλήματα μας φαίνεται ότι τελειώνουν και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν πραγματικό φίλο μας – τον Ανδρέα Παναγιώτου – για τη δωρεάν παραχώρηση του Γυμναστηρίου του Exscape personal and fitnes studio, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.  Τους κολυμβητές μου και τις οικογένειές τους για την υπομονή που έδειξαν για άλλη μια φορά.  Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Δήμο Παραλιμνίου και ειδικά στο Δήμαρχο κύριο Πυρίλλη για τη τεράστια συνεισφορά του στον αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας. Η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα δώσει ανάσα ζωής στους αθλητές μας. Να περιμένετε πολύ δυνατά πράγματα στο μέλλον”

Τέλος ο πρόεδρος του Ναυτικού ομίλου, Λοΐζος Λοΐζου, εξέφρασε το θαυμασμό του και την αισιοδοξία του για το μέλλον δηλώνοντας:

”Είδαμε τρομερή βελτίωση στις επιδόσεις των παιδιών. Κολυμβητές μας που στους τελευταίους αγώνες είχαν όριο ποινής, κατάφεραν να πάρουν όρια για το πρωτάθλημα. Αρκετά παιδιά ανέβηκαν στο βάθρο και πέρασαν στον λαιμό τους μετάλλια. Όλα αυτά στο μικρό διάστημα που είχαν οι προπονητές να τους δουλέψουν στο νερό! Τα καλύτερα είναι κοντά δεν είναι απομακρυσμένο όνειρο. Δυσκολίες είχαμε πολλές και θα έχουμε, όμως με μπροστάρηδες τον Γιώργο και την Δήμητρα τα σπουδαία μας παιδιά θα διαπρέψουν. Καλώ τους φίλους του Ομίλου μας να στηρίξουν και να θωρακίσουν την προσπάθεια μας. Αυτός ο όμιλος μόνο θετικά μπορεί να δώσει στην κοινωνία ευρύτερα και ειδικά στα παιδιά μας.”

Τα 28 μετάλλια κατέκτησαν οι:
Ανδρέου Ροδόλφος (Παμπαίδων Α)
1ος 100 πεταλούδα
2ος 200 Μ.Ατομική
3ος 50 πεταλούδα

Σπύρου Μαριλένα (Παγκορασίδων Α)
1η 100 πεταλούδα
3η 50 πεταλούδα

Λοΐζου Ιάκωβος (Παμπαίδων Α)
1ος 200 πρόσθιο
2ος 100 πρόσθιο
2ος 50 Πρόσθιο

Κάρυος Γιώργος (παίδων)
2ος 200 πρόσθιο
3ος 100 πρόσθιο

Ισαάκ Ξενοφών (παίδων)
2ος 200 ύπτιο
3ος 100 ύπτιο

Γαβριήλ Αντρέας (παίδων)
2ος 400 ελεύθερο

Θεοδώρου Ανδρέας (παμπαίδων Β)
2ος 200 πεταλούδα
2ος 100 πεταλούδα

Λοΐζου Αδάμος (ανδρών)
3ος 1500 ελεύθερο

Λοΐζου Αδάμος (παίδων)
2ος 1500 ελεύθερο
3ος 800 ελεύθερο
3ος 400 Μ.Ατομική

Χατζηλευτέρης Στέφανος (παίδων)
2ος 50 πεταλούδα
3ος 50 ελεύθερο

Γκωτιέ Αλέξανδρος (παίδων)
3ος 200 πεταλούδα
3ος 100 πεταλούδα

Θεοδώρου Αλέξανδρος (παμπαίδων Β)
3ος 50 πρόσθιο
3ος 100 πρόσθιο
3ος 50 πεταλούδα

Νικολάου Αντώνης (παμπαίδων Α)
3ος 200 πρόσθιο

Κυθραιώτης Χρήστος (παμπαίδων Α)
3ος 50 ελεύθερο

Ακόμη συμμετείχαν οι:
Δημοσθένους Κυριάκος, Ανδρέου Παναγιώτης, Μαυρουδή Ελένη, Χουζούρη Ελένη, Κεφάλας Ζαχαρίας, Κουτσόλουκας Θεόδωρος, Μάρκου Ραφαήλ, Βαρναβίδης Νικόλας, Χαρίτου Λούκας, Άγγλου Αδάμος, Τσαππαρίλα Ανδριάνα, Κεσίδης Νικόλας, Κεχαγιά Βαρβάρα, Κουτσόλουκας Παναγιώτης, Κυριάκου Δήμητρα.

Famagusta.News