Μιχάλης Σουλής : Απαντήσεις σε 7+1 ερωτήσεις για την υποψηφιότητά του (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Υποψήφιος Βουλευτής με την Αλλαγή Γενιάς στην Αμμόχωστο, δίνει τις δικές του απαντήσεις ενόψει βουλευτικών εκλογών - Το μήνυμά του στον κόσμο

B44A3E66 9312 4533 8926 D321AD8E4ABB Αρθρογραφία Βουλευτικών, Βουλευτικές Εκλογές 2021, Μιχάλης Σουλής

Συνέντευξη παραχώρησε στο Famagusta.News ο Υποψήφιος Βουλευτής με την Αλλαγή Γενιάς στην Αμμόχωστο, Μιχάλης Σουλής.

Μέσα από 8 ερωτήσεις, δίνει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του, τις απόψεις του και το μήνυμά του στον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές;

Πολλά πράγματα μας έχουν πληγώσει και πολλά αρνητικά γεγονότα τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρήσει την κυπριακή κοινωνία. Ως ενεργός πολίτης θεωρώ ότι μπορώ και επιθυμώ να είμαι μέρος της λύσης όλων αυτών των προβλημάτων. Αποφάσισα να κατέλθω στις φετινές εκλογές γιατί θέλω να αγωνιστώ για όλα όσα μας ταλανίζουν: τη φτώχια, την ανεργία, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την περιθωριοποίηση των πολιτών. Θέλω να βρεθούν λύσεις άμεσα και αν μου δοθεί η ευκαιρία και με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου τότε να είναι σίγουροι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να βγει η πατρίδα μας από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.  Έφτασε η ώρα να δούμε τα πραγματικά προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε. Να αφήσουμε τα ευχολόγια και τις υποσχέσεις και να βγούμε μπροστά βρίσκοντας λύσεις σε όλα αυτά που μας βασανίζουν εδώ και δεκαετίες.

Ποια πιστεύετε είναι τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων;

Διαχρονικά το σημαντικότερο πρόβλημα του τόπου μας δεν είναι άλλο από το κυπριακό το οποίο όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά κινείται και προς τη λάθος κατεύθυνση.  Χρόνο με το χρόνο υποχωρούμε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα το έγκλημα της Τουρκίας να διαιωνίζεται.

Παράλληλα, η οικονομία της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο με την ανεργία να αυξάνεται, με τους συμπολίτες μας να προβληματίζονται από την εργασιακή ανασφάλεια αλλά και τους χαμηλούς μισθούς.  Πρέπει να οικοδομηθεί μια οικονομία δίκαιη και ανθρώπινη για μια ευημερούσα κοινωνία με οικονομική ανάπτυξη που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής.

Άλλο ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι η διαφθορά και η διαπλοκή οι οποίες πραγματικά έχουν «πνίξει» τη χώρα και το κράτος. Η διαφθορά και η διαπλοκή ταλαιπωρούν και διασύρουν την κοινωνία μας υπονομεύοντας το θεσμό της Δημοκρατίας αλλά και του κράτους δικαίου.

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει σκληρύνει την στάση της ως προς τις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού. Αυτό σε συνδυασμό με τις προκλητικές ενέργειες του ψευδοκράτους και της Άγκυρας για εποικισμό της περίκλειστης Αμμοχώστου, φανερώνουν αφενός κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αφετέρου εντείνουν την προκλητική και άκαμπτή τους στάση. Ποια η θέση σας;

Το Κυπριακό μας πρόβλημα δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια όλο και οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι συνεχόμενες υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς φαίνεται ότι έχουν «ανοίξει» την όρεξη της Τουρκίας και του ψευδοκράτους με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε όλο και περισσότερες προκλητικές ενέργειες. Για πολλά χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιούσε την Αμμόχωστο ως ένα διπλωματικό χαρτί. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Η Αμμόχωστος είναι η πόλη μας, είναι τα χωριά μας είναι ο τόπος μας και κανένα παζάρεμα της δεν είναι θεμιτό. Η οποιαδήποτε λύση του κυπριακού δεν έχει να κάνει με το όνομα που θα της δώσουμε. Θα πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η οποία λύση θα μας απαλλάσσει από τα επεμβατικά δικαιώματα, τα ξένα στρατεύματα και τις εγγυήσεις.

Η επαρχία Αμμοχώστου έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα, κυρίως το τελευταίο διάστημα με την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία. Τουριστικός και γεωργικός τομέας έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά με τις κοινωνικές επιπτώσεις να είναι επίσης εμφανείς. Ποιο πρέπει να είναι το έργο της νέας βουλής για στήριξη της ελεύθερης Αμμοχώστου;

Πράγματι η Επαρχία Αμμοχώστου έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού αφού ας μην ξεχνάμε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να επαναλειτουργήσουν μετά και το άνοιγμα της αγοράς και την άρση των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ο τουριστικός τομέας αλλά και ο γεωργικός εδώ και ένα χρόνο υπολειτουργούν αφού από τη μια οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα και από την άλλη οι γεωργοί δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Η νέα βουλή οφείλει να βρει λύσεις για την επαρχία Αμμοχώστου η οποία είναι κατεξοχήν τουριστική και γεωργική. Λύσεις όπως είναι η επιδότηση των γεωργών  και των επιχειρηματιών του τουρισμού καθώς και η οικονομική τους στήριξη μέχρι να τελειώσει οριστικά η πανδημία και να λειτουργήσει ξανά η αγορά.

Αναφορικά με τον τουρισμό θα πρέπει να αρχίσουμε να προωθούμε και το χειμερινό αλλά και το συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας ούτως ώστε να μεγαλώσουμε τη λεγόμενη τουριστική σεζόν στην Κύπρο και να αρχίσουμε να προσελκύουμε τουρίστες ολόχρονα.

Σε σχέση, τώρα, με τη γεωργία θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για εκσυγχρονισμό των τρόπων παραγωγής, κονδύλια για βιολογικές καλλιέργειες, στήριξη των κυπριακών προϊόντων για εξαγωγές στο εξωτερικό με επιπρόσθετα κίνητρα καθώς και παροχή κινήτρων για ενασχόληση των νέων με το επάγγελμα.

 Με ποια κριτήρια θα ήθελες οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους 56 βουλευτές;

Σίγουρα ο κάθε πολίτης έχει τα δικά του κριτήρια βάσει των οποίων θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Καλό θα ήταν, όμως, να μην  επιλέξουν έχοντας κομματικές και ιδεολογικές παρωπίδες αλλά να προσπαθήσουν να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους αλλά και αυτούς που έχουν σκοπό να δουλέψουν και να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και την κοινωνία μας. Να μελετήσουν τις θέσεις των υποψηφίων και να αποφασίσουν με ελεύθερη βούληση για το ποιοι αξίζουν να μπουν στη Βουλή.

 Όλοι οι υποψήφιοι και τα κόμματα αναφέρονται στην αλλαγή. Τι σημαίνει αλλαγή για εσένα;

Η αλλαγή δεν είναι ένα απλό σύνθημα ούτε ένα προεκλογικό σλόγκαν. Η αλλαγή σημαίνει πολλά. Να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα σε όλα αυτά που μας πρόσβαλαν, σε όλα αυτά που μας μείωσαν και σε όλα αυτά που μας περιθωριοποίησαν. Αλλαγή σημαίνει να δούμε στη Βουλή νέους και μη φθαρμένους από σκάνδαλα ανθρώπους που θα έχουν όρεξη να δουλέψουν και να μοχθήσουν για τον τόπο μας. Αλλαγή σημαίνει να έρθουν στο πολιτικό προσκήνιο άνθρωποι ανεξάρτητοι από κάθε ίχνος διαπλοκής και να οδηγήσουν την Κύπρο εκεί που της αξίζει.

Ποιο θα είναι το πρώτο σας μέλημα στο ενδεχόμενο εκλογής σας;

Πολλά είναι αυτά που θα προσπαθήσω να αλλάξω αν εκλεγώ στη βουλή σε περίπτωση που ο κόσμος με εμπιστευτεί. Κύριο μέλημα μου είναι να τελειώσουμε οριστικά από τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Να βάλουμε στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας ως Βουλή τον άνθρωπο, το διπλανό μας, το συμπολίτη μας αλλά και όλους όσους έχουν την  ανάγκη μας.

Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο μας και να οδηγήσουμε την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει. Πάμε για Αλλαγή Γενιάς.

DSC 4843 1024x683 1 Αρθρογραφία Βουλευτικών, Βουλευτικές Εκλογές 2021, Μιχάλης Σουλής

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988 και διαμένει στην Ξυλοτύμβου. Κατάγεται από την κατεχόμενη Άχνα και την κατεχόμενη Βιτσάδα της Επαρχίας Αμμοχώστου, γενέτειρες του πατέρα και της μητέρας του αντίστοιχα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

Είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός. Έχω σπουδάσει Πολιτική Μηχανική με άριστα και έχω κάνει μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Οικοδομικών Έργων στη Μεγάλη Βρετανία με υποτροφία. Επίσης, έχω προχωρήσει σε σπουδές μηχανικού συγκολλήσεων (IWE-EWE) στην Ελλάδα.

Σήμερα εργάζομαι ως Τεχνικός Διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία του κατασκευαστικού τομέα, ενώ διετέλεσα και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο UCLan διδάσκοντας θεωρία συγκολλήσεων. Είμαι μέλος στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών της Αγγλίας (ICE), στο ΕΤΕΚ καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ