Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Ο λόγος της εκκλησία να είναι Οικουμενικός

Για την αυριανή εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος

5D255654 4975 46F1 8C27 D3C7E3EC9805

Για την αυριανή εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, σημειώνοντας πως έλαβε τις αποφάσεις του «αφήνοντας ένα ανοιχτό παράθυρο εάν η χάρη του Αγίου Πνεύματος μας οδηγήσει κάπου αλλού».

Όπως ανέφερε, ο Μητροπολίτης τον οποίο θα στηρίξει για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, έχει ήδη υπογράψει για την δημιουργία επιτροπής που θα επιλαμβάνεται θέματα του Κυπριακού.

Όσον αφορά την πρότασή του για την δημιουργία Συνόδου που να επιλαμβάνεται των θεμάτων του Κυπριακού, είπε πως ο λόγος της Εκκλησίας θα πρέπει να είναι Οικουμενικός ώστε να μη φαίνεται διχασμένη.

Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε σε ανθρωπιστικό επίπεδο και να εργαστούμε με βάση το δίκαιο, γιατί δεν μπορεί ο Κύπριος να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως έχει πρόθεση να συνεχίσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει, ώστε ο λαός να βγει κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία.