Μητροπολίτης Βασίλειος: Έκκληση για τήρηση των μέτρων – “Να μη βιώσουμε τη θλιβερή εικόνα του Πάσχα”

"Σε δύο μήνες θα έχουμε την εορτή των Χριστουγέννων και κανείς δεν θα ήθελε να ζήσουμε ξανά την θλιβερή κατάσταση με το κλείσιμο των ναών που βιώσαμε το Πάσχα"

93069759 3011304622254446 5241170852124295168 o Coronavirus, exclusive, Εκκλησία, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Έκκληση για τήρηση των μέτρων για αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού απευθύνει μέσω σημερινής εγκυκλίου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος.

Αυτούσια η εγκύκλιος:

Προς το ευσεβές πλήρωμα
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πατρίδα μας όπως και όλη η ανθρωπότητα βιώνει μία έξαρση, ένα “δεύτερο κύμα” της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία, σε σημείο που τα νοσηλευτήρια και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.

Ως πιστοί φέρουμε μεγάλη ηθική και πνευματική ευθύνη, ώστε να μη συμβάλουμε στη διασπορά του ιού, ιδιαίτερα προς ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό παρακαλώ θερμά, όπως τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα που έχουν καθοριστεί για τους ιερούς ναούς:

  1. Να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών τόσο στα καθίσματα εντός του ναού, όσο και εκτός του ναού, κατά τη διάρκεια όλων των ιερών ακολουθιών, όπως επίσης και κατά την προσέλευση στο κοιμητήριο.
  2. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια στους ιερούς ναούς, σε όλες τις ιερές ακολουθίες και μυστήρια.
  3. Κατά την είσοδό μας στον ναό είναι πολύ σημαντική η χρήση του αντισηπτικού.
  4. Κατά την προσέλευση στη θεία κοινωνία να τηρείται η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών που στέκονται στη σειρά.
  5. Παρακαλούνται οι πιστοί που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα (πυρετό, βήχα, καταρροή κλπ.) να περιορίζονται στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις ιερές ακολουθίες.
  6. Κατά τις κηδείες παρακαλούνται οι οικογένειες να μη δέχονται συλλυπητήρια.
  7. Επίσης είναι προτιμότερο να αποφεύγονται οι συναθροίσεις στα σπίτια μετά τις κηδείες και τα μνημόσυνα για καφέ και να περιορίζονται σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Αγαπητοί μου,

Σε δύο μήνες θα έχουμε την εορτή των Χριστουγέννων και κανείς δεν θα ήθελε να ζήσουμε ξανά την θλιβερή κατάσταση με το κλείσιμο των ναών που βιώσαμε το Πάσχα. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ όλους και πάλιν να τηρείτε όλα τα παραπάνω μέτρα προφύλαξης, εντός και εκτός του ναού.

Μετά πατρικών ευχών,

Ο Μητροπολίτης

Ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος
Ιερά Μητρόπολις
Κωνσταντίας και Αμμοχώστου,
16 Οκτωβρίου 2020

Famagusta.News