Μητροπολίτης Βασίλειος: “Η Αμμόχωστος είναι Χριστιανική και Ελληνική” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2020 12 24 21.38.50 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Την απαρέσκειά του και τον θυμό του, για την παθητική στάση των ηγετών και λοιπών θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γύρω από τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρωσίων), εξέφρασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Μιλώντας σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση στο Famagusta.News και στον αρχισυντάκτη της δημοσιογράφο Μαρίνο Παυλικκά, την παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, ο ποιμενάρχης της κατεχόμενης μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, δεν έκρυψε τον θυμό του για τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου με την αναιδή και απαράδεκτη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να οργανώσει “πικνίκ” σε μια πόλη της οποίας οι εκκλησίες «βοούν από μόνες τους για την χριστιανικότητά και την ελληνικότητά της».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Απεκάλυψε ότι, έχει αποστείλει σχετική έντονη επιστολή διαμαρτυρίας προς όλα τα θεσμικά όργανα και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την απαρέσκεια, τη θλίψη αλλά και την κριτική του για την συμπεριφορά της Ευρώπης η οποία, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό και να «χαϊδεύει» τον Τούρκο Πρόεδρο γιατί, πιθανότατα, έχουν τα συμφέροντα τους στην χώρα του δευτέρου.

«Δεν μπορείτε να πωλείτε εξοπλισμό σε μια χώρα, η οποία τον χρησιμοποιεί για να σκοτώνει αθώους ανθρώπους και να οδηγείτε σε γενοκτονίες ανθρώπων (βλ. Αρμένιοι, Έλληνες Μικράς Ασίας, Τουρκική εισβολή 1974) κάνοντας εθνικό ξεκαθάρισμα ή όπως διενεργεί τώρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», τονίζει μεταξύ άλλων στην πολυσέλιδη επιστολή του.

Η όλη αυτή συμπεριφορά των Ευρωπαίων έχει οδηγήσει σε απόγνωση όλους μας και αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη. Ανέφερε μάλιστα ότι, υπήρξε από τους πρώτους ανθρώπους οι οποίοι, είχαν εναγκαλισθεί την ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης αλλά, η τωρινή στάση και συμπεριφορά των Ευρωπαίων, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση και λύπη στον Κυπριακό λαό αλλά και στον ίδιο.

Καλεί όλους, να δείξουν την αλληλεγγύη στον Κυπριακό λαό και να σταματήσουν αυτές τις απαράδεκτες πράξεις, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και το ερώτημα – Μήπως δεν υπάρχει ηθική στην πολιτική; Γιατί εάν υπήρχε ηθική, δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συμπλήρωσε.
Στην συνέντευξη, αναφέρθηκε επίσης στο πνευματικό νόημα της αυριανής μεγάλης εορτής αλλά και στις τρέχουσες ή προγραμματιζόμενες δράσεις και διοργανώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δείτε όλη την εκπομπή εδώ:

Famagusta.News