Μητροπολίτης Βασίλειος: «Μην κάνετε ιδεολογία θέμα το οποίο είναι θέμα υγείας» (ΒΙΝΤΕΟ)

O Μητροπολίτης Βασίλειος μίλησε στο πλαίσιο της συνάντησης της θρονικής επιτροπής και των εκκλησιαστικών επιτροπών, εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων.

269681182 4811630652221825 908052083349021877 n exclusive, Εκκλησίες, Μητροπολίτης Βασίλειος, πανδημία

Μητροπολίτης Βασίλειος: Μην κάνετε «ιδεολογία» την ανθρώπινη ζωή, την οποία μας χάρισε ο Θεός.

Να εκλείψουν «οι ιδεολογίες» για θέματα που αφορούν την υγειονομική κρίση της πανδημίας, ζήτησε από τους κληρικούς της Μητροπόλεώς του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Μιλώντας στα πλαίσια της συνάντησης της θρονικής επιτροπής και των εκκλησιαστικών επιτροπών και εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων κατά τις οποίες ο κίνδυνος να επιβληθούν μέτρα στους εκκλησιασμούς ένεκα και της νέας μετάλλαξης είναι ορατός, ο Πανιερώτατος επεσήμανε γι’ ακόμη μια φορά και προέτρεψε όλους, κληρικούς και λαϊκούς «Να είμαστε προσεκτικοί. Να μη γινόμαστε αίτιοι, θέτοντας σε κίνδυνο τον οποιοδήποτε πιστό έρχεται στην εκκλησία, αλλά εμείς οι ίδιοι να γινόμαστε προστάτες τους, καθότι γι’ αυτό έχουμε κληθεί για να προσφέρουμε και την πνευματική υγεία αλλά και τη σωματική».

Ανέφερε πως και ο ίδιος γίνεται δέκτης παραπόνων για περιπτώσεις που το ρίχνουν στο «σορολόπ» και πως παρακολουθεί την όλη κατάσταση.