Μνημείο Πεσόντων-Αγνοουμένων Ξυλοφάγου: Στον Αλέξανδρο Ζαντή το 1ο Βραβείο

mnimio pesonton ksilofagou14jpg Ξυλοφάγου

Ο Αλέξανδρος Ζαντής απέσπασε το 1ο βραβείο στον ανοικτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό για ανέγερση Μνημείου Πεσόντων και Αγνοούμενων της κοινότητας Ξυλοφάγου.

Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.) αναφέρει ότι μετά τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Μνημείου η επταμελής κριτική επιτροπή έχει αποφασίσει όπως το 1ο βραβείο δοθεί στον Αλέξανδρο Σαντή, το 2ο βραβείο στην Ελίνα Ιωάννου και το 3ο βραβείο στον Γιώργο Μωυσή.

Η πρόταση του Αλέξανδρου Ζαντή επιλέγηκε για το 1ο βραβείο, γράφει η ανακοίνωση, διότι συμπεριλάμβανε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητήθηκαν.

Όπως σημειώνεται «έχει κλασικό και αντιληπτό ύφος και συνάδει απόλυτα με το περιβάλλον και το ύφος του χωριού».

Για τον Διαγωνισμό Μνημείου Πεσόντων και Αγνοούμενων Κοινότητας Ξυλοφάγου η επταμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους, Βασίλη Πολυκάρπου Αναπληρωτής Κοινοτάρχης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, Αντρέα Κουννή, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, Νίκο Εγγλέζο επίσης μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, Κατερίνα Νεοφυτίδου, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ε.ΚΑ.ΤΕ. αρχιτέκτονας (ΕΤΕΚ) και εικαστικός, Νίκο Παπαλουκά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ε.ΚΑ.ΤΕ και εικαστικός, Ρεβέκκα Ευσταθίου, μέλος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. και εικαστικός και Μαρία Κουπή, Αρχιτέκτονας, μέλος του ΕΤΕΚ.