Ναυάγιο Ξυλοφάγου: Τί έδειξε η νεκροτομή για τον θάνατο της άτυχης 60χρονης

imagew exclusive, Ναυάγιο, Ξυλοφάγου

Οπως ανέφερε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης, σήμερα ο Ελλαδίτης ιατροδικαστής μετέβη στη σκηνή και διενήργησε αυτοψία ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι άρχισε τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 60χρονης στο Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι στη Λεμεσό.

Πρόσθεσε ότι ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται «σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού» ενώ από τη σορό έχουν ληφθεί δείγματα για να σταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι αύριο θα αρχίσει η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους αναψυχής που βυθίστηκε στη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» στη Ξυλοφάγου, αφού η θαλασσοταραχή και οι σφοδροί άνεμοι που επικρατούσαν σήμερα στη περιοχή κατέστησαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλλίδης η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου ενώ το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο θαλάσσιο ατύχημα.

Διορίστηκε ανώτερος επιθεωρητής για το ναυάγιο της Ξυλοφάγου

Ανώτερο Επιθεωρητή Πλοίων για διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή στην 60χρονη Νίκη Χριστοφίδη, διόρισε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό Νατάσσα Πηλείδου, η οποία ανάρτησε σχετικό μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ο επιθεωρητής ανέλαβε αμέσως καθήκοντα.

Η ίδια εκφράζει, εξάλλου, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους της άτυχης γυναίκας.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ / SigmaLive