Νεφροπαθείς Αμμοχώστου: Αναβάθμιση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης ζητεί ο Δήμαρχος Δερύνειας

Επιστολή στον ΟΚΥπΥ απέστειλε ο Δήμαρχος Δερύνειας με θέμα την αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

CNA T81b37e08be3d4d85bf65f461924f8915 scaled 1 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Αναβάθμιση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ζητά από τον ΟΚΥπΥ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

Σε επιστολή του στον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με κοινοποίηση στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Καραγιάννης αναφέρεται στο θέμα της αναβάθμισης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και σημειώνει πως πρόσφατα είχε συνάντηση με την Επιτροπή Αιμοκάθαρσης Επαρχίας Αμμοχώστου όπου αναφέρθηκαν «τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι λόγω των πεπαλαιωμένων Συστημάτων Διαλυμάτων και Αντίστροφης Όσμωσης Αιμοκάθαρσης στο δημόσιο Νοσηλευτήριο».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας καλεί τον ΟΚΥπΥ όπως τον ενημερώσουν «άμεσα για τις ενέργειες του που αφορούν την αγορά ή αντικατάσταση των πιο πάνω μεταχειρισμένων μηχανημάτων και την προμήθεια του συστήματος arrow πριν θρηνήσουμε θύματα».

Στην επιστολή ο Αντρος Καραγιάννης αναφέρει επίσης πως «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου διαθέτει ένα Γενικό Νοσοκομείο το οποίο αποτελεί στολίδι για την περιοχή και οφείλουμε να το ενισχύουμε, τόσο με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όσο και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας έτσι όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη κοινωνία».