Νεφροπαθείς Αμμ/στου: Νέα καταγγελία για μεταφορά ασθενούς με λοιμώδη νοσήματα για αιμοκάθαρση

Προειδοποιούν για κίνδυνο στη ζωή τους οι νεφροπαθείς ενώ καλούν την πολιτεία να στελεχωθεί η μονάδα

viber image 2020 12 02 09 59 47 1 exclusive, Μονάδα αιμοκάθαρσης, ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι νεφροπαθείς της Επαρχίας Αμμοχώστου διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τη θεραπεία τους, καθώς όπως ανέφεραν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία εφημερεύοντος ιατρού, για τη πιθανότητα μεταφοράς νεφροπαθούς ασθενούς από άλλη επαρχία με λοιμώδες νόσημα, για αιμοκάθαρση στη μονάδα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, κάτι που όπως ανέφεραν θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Επίσης, ανέφεραν ότι δεν αποδέχονται αντικατάσταση των νοσηλευτών της μονάδας με άλλους νοσηλευτές.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο κύριος Γεώργιος Καροτσάκης, εκτελεστικός διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα δύο από τα τρία αιτήματα τους έχουν ήδη διευθετηθεί, και εκκρεμεί μόνο το ζήτημα πρόσληψης  εφημερεύοντος ιατρού. Για τα υπόλοιπα 2 θέματα ανέφερε ότι για τη μεταφορά ασθενούς ήταν απλά μια σκέψη που τελικά δεν θα γίνει, ενώ για το ζήτημα του προσωπικού ανέφερε ότι δεν θα φύγει κανείς.

Νέα καταγγελία από τον εκπρόσωπο των αιμοκαθαρομένων, Γιώργο Κκέζο

Σήμερα ωστόσο, ο κύριος Γιώργος Κκέζος, εκπρόσωπος των αιμοκαθαρομένων της Επαρχίας Αμμοχώστου σε επικοινωνία του με το Famagusta.News, κατήγγειλε ότι παρόλες τις δεσμεύσεις που είχαν δώσει χθες από τον ΟΚΥπΥ, σήμερα έχει νέες πληροφορίες ότι σκοπός τους εν τέλει είναι να φέρουν για αιμοκάθαρση τον νεφροπαθή ασθενή άλλης επαρχίας με λοιμώδες νόσημα στη μονάδα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, κάτι που όπως μας ανέφερε θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των υπολοίπων  45 νεφροπαθών  που λαμβάνουν θεραπεία στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Άρνηση για εισαγωγή του ασθενούς στην μονάδα Aιμοκάθαρσης, από την Επιστημονική Διευθύντρια Αμαλία Χατζηγιάννη

Από την πλευρά της η επιστημονική διευθύντρια  του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, μας ανέφερε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Νοσοκομείου Λάρνακας για ιατρικούς λογούς. Δεν μπορεί να γίνει  η μεταφορά ασθενούς με λοιμώδες νόσημα όπως μας ανέφερε, διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στη μονάδα αιμοκάθαρσης για περίθαλψη τέτοιου είδους περιστατικού, και ότι θα είναι επικίνδυνο και για τους υπόλοιπους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο κύριος Κκέζος μας ανέφερε ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η μεταφορά του ασθενή με λοιμώδες νόσημα στην μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, τότε οι αιμοκαθαρόμενοι της Επαρχίας Αμμοχώστου θα απέχουν επ’ αόριστόν από τις θεραπείες τους διαμαρτυρόμενοι.

Famagusta.News