Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Αυξάνονται οι ασθενείς νεαρής ηλικίας με κορωνοϊό

Τι ανέφερε η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη

imagew 8 1 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Η Επιστημονική Διευθύντρια Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέφερε ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος που λέει ότι ο κορωνοϊός προσβάλει μόνο άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία ή που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, αφού σήμερα είναι 12.

Από τους δώδεκα ασθενείς, ο ένας βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η κατάσταση της υγείας όλων κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σταθερή.

Η αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, θεωρείται, ανησυχητική αφού καθημερινά μεταφέρονται για θεραπεία από άλλα Νοσοκομεία περισσότερα άτομα.

Σύμφωνα με την ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει μεγάλη χαλαρότητα των μέτρων στην Κοινότητα κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 59 άτομα, δηλαδή 20 περισσότερα από χθες.

Τα 59 άτομα θα παραμείνουν στο Κένγτρο Αποκατατάστασης μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Νοσοκομείου Αναφοράς, Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε σε παρέμβαση της στο Κρατικό ραδιόφωνο ότι η γενική κατάσταση των ασθενών είναι σταθερή.

Ωστόσο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον βοηθήσουν να αναρρώσει με τον ίδιο να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κα Χατζηγιάννη οι ασθενείς που προσέρχονται έγκαιρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δοθεί σε αυτούς άμεση θεραπεία έχουν καλύτερη εξέλιξη από ασθενείς που προσέρχονται αργοπορημένα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται η αύξηση ασθενών νεαρής ηλικίας, γεγονός που καταρρίπτει τον μύθο ότι ο κορωνοϊός προσβάλει μεγαλύτερα ηλικιακά άτομα ή ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.
«Συναντάμε περιστατικά που έχουν ελεύθερο ατομικό αναμνηστικό, δηλαδή δεν έχουν κανένα νόσημα και παρατηρείται ότι παρουσιάζουν έντονη συμπτωματολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος υπογράμμισε ότι η κλινική με τα περιστατικά κορωνοϊού είναι αποκλεισμένη, με δικό της εξοπλισμό και ξεχωριστή είσοδο ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν ενεργοποιείται και το πλάνο για επέκταση σε κλίνες. Την ίδια ώρα όλα τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν κανονικά και ανεξάρτητα από τις εν λόγω κλίνες.

Πηγή: ΑΝΤ1