Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Δραματική έκκληση για στελέχωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που εδώ και 7 συνεχείς μήνες, λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς - Τί αναφέρει η Επιστημονική Διευθύντρια και νοσηλευτής

Στιγμιότυπο 2020 10 27 16.29.15 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Στα όριά του βρίσκεται το Νοσοκομείο Αναφοράς μετά και την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που επέφερε και κατακόρυφη αύξηση νοσηλευομένων με κορωνοϊό. Δραματική έκκληση για στελέχωση απευθύνει στην κάμερα του Σίγμα το προσωπικό της πρώτης γραμμής που σύμφωνα με τη διευθύντρια του νοσηλευτηρίου εργάζεται αδιάκοπα εδώ και επτά μήνες με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να έχουν πλέον υποστεί υπερκόπωση.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων επέφερε σημαντική αύξηση και στον αριθμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό με την επιστημονική διευθύντρια να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο περαιτέρω έξαρσης της πανδημίας.

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, μιλώντας τη Δευτέρα στο “Πρωτοσέλιδο” του Σίγμα, ανέφερε ότι υπάρχουν μόλις έξι κλίνες με αντίστοιχο αριθμό αναπνευστήρων και αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η επάρκεια σε κλίνες. Σύμφωνα με την ίδια, όπως φαίνεται παγκόσμια, αναμένεται περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορεί να αντεπεξέλθει το Νοσοκομείο.

Εξέφρασε, παράλληλα, και την ανησυχία της στην περίπτωση που χρειαστούν περισσότερες κλίνες και αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει το προσωπικό στις ανάγκες του Υπουργείου για καταπολέμηση της πανδημίας.

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής φανερά καταβεβλημένοι από τη συνεχή εγρήγορση για τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Όπως ανέφερε νοσηλευτής, εδώ και 7 μήνες το νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να υπηρετήσει τον κυπριακό λαό, εδώ στο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ οι επαγγελματίες υγείας είναι εξαντλημένοι. Όπως ανέφερε, υπάρχουν άτομα που έχουν να πάρουν άδεια εδώ και ένα μήνα καλώντας τους αρμόδιους να πράξουν ο,τι είναι δυνατό για την στελέχωση του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ αναφέρει δια του Εκπροσώπου Τύπου του ότι έχει στελεχωθεί περαιτέρω το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, και εκεί που υπήρχαν 20 οι νοσηλευτές, αυτή τη στιγμή είναι 36.

Επισημαίνεται ότι από την περασμένη βδομάδα το Νοσοκομείο Αναφοράς ενισχύθηκε, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ με 13 νοσηλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των 5 σημερινών προσλήψεων, ενώ ενίσχυση με ακόμα 6 νοσηλευτές αναμένεται να γίνει στις 2 Νοεμβρίου.

Famagusta.News