Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εγκαινίασε νέα πτέρυγα και υπηρεσίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Περιοδεία στην ελ. επαρχία Αμμοχώστου πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα-επέκταση, της μονάδας αιμοκάθαρσης και του κέντρου μαστογραφίας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

IMG 1334 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Σε περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε μαζί με τον Υπουργό Υγείας τα εγκαίνια νέας πτέρυγας – επέκτασης, της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Κέντρου Μαστογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Ακολούθως θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη διαχρονική συμβολή παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ (Γυμναστικός Σύλλογος «Ευαγόρας») στους αγώνες της πατρίδας μας και των πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, στρατεύσιμων της πόλης και Επαρχίας Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια. Τέλος, θα καταθέσει μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας τον θεμέλιο λίθο του έργου για το αλιευτικό καταφύγιο, στο Λιοπέτρι.

IMG 1317 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια έργων στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

“Είναι πράγματι ιδιαίτερη η χαρά μου όταν προσέρχεται κάποιος για να εγκαινιάσει έργα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και τα οποία καταδεικνύουν την υψηλή βαθμίδα των προτεραιοτήτων που έθεσε η Κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις παροχής υψηλού, ποιοτικού και αποδοτικού επιπέδου ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας και την επαύξηση της δυναμικής του.

IMG 1272 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Και επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο, προ της άλλης αναφοράς, ευρισκόμενος στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο νοσοκομείο αναφοράς, το οποίο αναδείχθηκε εκ των σημαντικότερων κρίκων στην αλυσίδα που στήθηκε για αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας, να εκφράσω για ακόμα μία φορά τις ευγνώμονες ευχαριστίες στη Διεύθυνση και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου, ως επίσης η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Μαστογραφικού Κέντρου που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνολικού κόστους πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτουν άρτια εξοπλισμένες κτηριολογικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στους επαγγελματίες υγείας για την επιτέλεση του λειτουργήματός τους.

IMG 1256 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Την ίδια στιγμή, οι νέες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το Νοσηλευτήριο, όχι μόνο μειώνουν τους χρόνους αναμονής των ασθενών, αλλά ενισχύουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δικαιούχους περίθαλψης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και όχι μόνο, διότι καλύπτουν και τους επισκέπτες μιας από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας.

IMG 1257 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Αυτός άλλωστε, δηλαδή η δημιουργία υποδομών, υπήρξε και ο στόχος της ευρύτερης πολιτικής που υιοθετήσαμε, επιδεικνύοντας ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα όσον αφορά την υλοποίηση και εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο:

Να παρέχουμε στους πολίτες τη δυνατότητα δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω δημόσια ευγνώμονες ευχαριστίες στον νυν και στους προηγούμενους Υπουργούς Υγείας, αλλά και στον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ, όπως και στον νυν και πρώην Πρόεδρο του ΟΑΥ.

IMG 1295 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Θα ήτο όμως παράλειψη εάν δεν τόνιζα τη συμβολή και των πολιτικών δυνάμεων.

Θέλω, εγκαινιάζοντας έργα – διότι παρακολουθώ κάποιες κριτικές- που εκτελέστηκαν επί των ημερών της παρούσας διακυβέρνησης, και είναι δικαίωμα στο κάτω κάτω του εκάστοτε Προέδρου, όταν η Κυβέρνηση του επιτελεί έργα να έχει και το δικαίωμα να τα παρουσιάσει, να τα εγκαινιάσει ή να θεμελιώσει έργα, τα οποία έχουν τροχοδρομηθεί.

Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων. Η δική τους πολιτική βούληση και συναίνεση προς την υιοθέτηση του Γενικού Συστήματος Υγείας υπήρξε σημαντική. Για αυτό και ευχαριστώ τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτό είναι και ένα αίσθημα υψηλής ευθύνης που επικρατεί όταν υπάρχουν δυσκολίες ή όταν υπάρχει η ανάγκη συνένωσης και συναίνεσης.

IMG 1319 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Ως ανέφερα και προηγουμένως, τα έργα που εγκαινιάζουμε σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας, αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και δημιουργία σύγχρονων και εξελιγμένων Μονάδων και Κλινικών Αναφοράς.

IMG 1317 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια

Επαναλαμβάνω τις θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση, τη Διευθύντρια και το προσωπικό, στον περιφερειακό Διευθυντή για το έργο που επιτέλεσαν και επιτελούν, να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν ώστε ταχύτατα να έχουμε τις Μονάδες που σήμερα εγκαινιάζουμε.

Να ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε όλους πιστεύοντας ότι αυτό το έργο που ξεκινήσαμε, αυτό το έργο που μαζί ξεκινήσαμε συνεχώς θα αναπτύσσεται διότι δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν βεβαίως και προβλήματα.

Είναι φυσικό κάθε νέα μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα της έκτασης και του μεγέθους της υιοθέτησης ενός κοινωνικού συστήματος, όπως το ΓΕΣΥ, να παρουσιάζει κατά κανόνα και μειονεξίες ή παραλείψεις, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου, τη συμβολή των ασθενών, των Συνδέσμων Ασθενών, των διαφόρων κατηγοριών, να βελτιώνεται ώστε κάποια στιγμή να πούμε ότι μπορούμε να περηφανευόμαστε γιατί υιοθετήσαμε ένα σύστημα που λειτουργεί άψογα.”

Famagusta.News