Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εκκενώνεται και η Παθολογική Κλινική

Την εφαρμογή του επόμενου σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα δόθηκαν οδηγίες για εκκένωση επιπλέον θαλάμων για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Η οδηγία αφορά στην εκκένωση και της Παθολογικής-Καρδιολογικής Κλινικής, ενώ σύμφωνα με το Σχέδιο Α’, βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Υπουργείου από τον περασμένο Μάρτιο οι Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική για νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη σημερινή απόφαση, είκοσι, περίπου, ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική-Καρδιολογική Κλινική θα μεταφερθούν σε άλλους θαλάμους ή σε άλλο νοσηλευτήριο, ενώ σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να εκκενωθούν και άλλες πτέρυγες του Νοσοκομείου. Συνολικά, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου διαθέτει 110 κλίνες καθώς και 10 κλίνες για την Αιμοκάθαρση, για τις οποίες ήδη από τον περασμένο Μάρτιο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία τους και η αιμοκαθάρσεις των νεφροπαθών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας, προκύπτουν νέα προβλήματα τα οποία ήδη φαίνονται ανυπέρβλητα για τους επαγγελματίες υγείας:

  • Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εξάντληση του προσωπικού τους τελευταίους επτά μήνες,
  • Οι συνεχείς δεσμεύσεις ΟΚΥπΥ για στελέχωση του Νοσηλευτηρίου, ενώ σύμφωνα με τους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής, η υποστελέχωση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα,
  • Η δέσμευση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποπεράτωση των δύο επιπλέον ορόφων (2ος και 3ος) του Νοσοκομείου, δέσμευση η οποία κινδυνεύει να μείνει στο συρτάρι,
  • Τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους ασθενείς της επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι από τον Μάρτιο ταλαιπωρούνται χωρίς να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Γενικό Νοσοκομείο.
  • Δημιουργούνται φόβοι ότι η απόφαση για δημιουργία δεύτερου Νοσοκομείου Αναφοράς θα παραμείνει στο συρτάρι με την επαρχία Αμμοχώστου να εξακολουθεί να επωμίζεται για έβδομο μήνα το βάρος της διάθεσης του δημοσίου νοσηλευτηρίου της.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Ο Αβραάμης από την Αγία Νάπα κέρδισε την δεύτερη θέση στους αγώνες του ΙΡΑ στη Ρουμάνια

Την Δεύτερη θέση κα το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε για την Κύπρο ο Αβράμης Αβραάμ από…

23 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι Αγάπης για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

Το Πανηγύρι Αγάπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 5 το απόγευμα στην…

23 Μαΐου, 2024

Νέα τραγωδία: Έχασε την ζωή του 43χρονος μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

Σε νέα θανατηφόρα σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του…

23 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοκοσομείο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη…

23 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται στη μέγιστή τους επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις…

23 Μαΐου, 2024

Το δικό της γλυπτό Κολοκάσι απέκτησε η Σωτήρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το γλυπτό του παραγωγού Κολοκασιού στολίζει από χθες τον Δήμο Σωτήρας. Ο Δήμος αποφάσισε να…

23 Μαΐου, 2024