Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Επιστολή Άντρου Κυπριανού σε Υπουργό Υγείας για προβληματική παροχή φροντίδας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε την Παρασκευή επιστολή στον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ για την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Αυτούσια η επιστολή:

“Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην Επαρχία Αμμοχώστου τέθηκε έντονα από παράγοντες και κατοίκους της περιοχής το πρόβλημα που υπάρχει με το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο κατέστη νοσοκομείο αναφοράς.

Το γεγονός αυτό έχει καταστήσει εξαιρετικά προβληματική την παροχή φροντίδας υγείας από πολλά και σημαντικά Τμήματα του Νοσοκομείου, όπως το παιδιατρικό, το γυναικολογικό, το παθολογικό, τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κα. Στην πραγματικότητα το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αδυνατεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό της περιοχής και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Σε όλα αυτά προστίθενται παραιτήσεις πολλών γιατρών από τα καθήκοντα τους το τελευταίο διάστημα.

Σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα για το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ για αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, γιατί η παρούσα κατάσταση δημιουργεί την εντύπωση κατάρρευσης του Γενικού Νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Famagusta.News