Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Κραυγή αγωνίας από τον 6χρονο Μάριο για την Παιδιατρική Κλινική (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακαλεί τον Υπουργό Υγείας να επαναλειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η οποία έχει εκκενωθεί για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αναφοράς για κορωνοϊό

Στιγμιότυπο 2020 09 20 21.37.15 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Τη δική του κραυγή αγωνίας εκφράζει μέσα από βίντεο το οποίο ανήρτησε η μητέρα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο 6χρονος Μάριος αναφορικά με την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι η παιδιατρική πτέρυγα έχει εκκενωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, με τη συγκεκριμένη πτέρυγα να λειτουργεί ως πτέρυγα ασθενών με COVID-19.

Στο βίντεό του ο μικρός Μάριος παρακαλεί τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε επαναλειτουργία της πτέρυγας, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σε παιδιά και γονείς που αναγκάζονται να υποστούν εδώ και 6 μήνες.

Στο πλευρό των γονιών και το Σώμα Εθελοντών

Σε ανάρτησή της η Θέα Νικολάου, εκπρόσωπος του Δικτύου “Νοιάζομαι και Ζω” ζητεί από την πολιτεία να δράσει συλλογικά και άμεσα.

Αυτούσια η ανάρτησή της:

“Ο 6χρονός Μάριος ζητά τα αυτονόητα, το δικαίωμα της τυχόν του περίθαλψης και νοσηλείας. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα λεπτά μετρούν ανθρώπινες ψυχές κι εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε τις ζωές σε πλειστηριασμό.

Το Νοσοκομείο Παραλιμνίου είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς και εξυπηρετεί τα κρούσματα του κορωνοϊού που χρήζουν νοσηλείας. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν έχεις εξαφανίσει όλες τις υπόλοιπες ασθένειες ή παθήσεις, ούτε μαγικό ραβδί έχει για να εξαφανίσει τα απρόοπτα ατυχήματα.

Και ρωτούμε: “ΓΙΑΤΙ έχει κλείσει ο Παιδιατρικός Θάλαμος;”

Πώς μπορούμε να στερούμε ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στα παιδιά μας;

Ένα παιδάκι που έχει θέματα υγείας, που κόντεψαν οι γονείς του να το χάσουν, που τρέμει η ψυχή τους αν πάθει κάτι το σπλάχνο τους… Σε περίπτωση σοβαρού επεισοδίου, όταν το κρατικό νοσηλευτήριο δεν το δέχεται στο Παραλίμνι, επειδή έχει κλείσει το θάλαμο, ιδιωτικές κλινικές δεν το δέχονται λόγο μη εξειδικευμένου προσωπικού και μονάδων…

Θα προλάβει να πάει άραγε στο Γενικό Νοσοκομείο άλλης επαρχίας;

Ας μην το παίξουμε στη ρώσικη ρουλέτα κι ας ενεργήσουμε άμεσα για την επαναλειτουργία του παιδιατρικού θαλάμου.

Υπουργός Υγείας, Επίτροπος Δικαιωμάτων των Παιδιών και Επίτροπος Διοικήσεως, ας δράσουν συλλογικά και άμεσα, για να μην βρεθούμε επί πτωμάτων και να ψάχνουμε να βρούμε πάλι ποιος είχε την ευθύνη.”

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Μάλιστα, για το θέμα της επαναλειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους γονείς. Υπογραφές γίνονται στα έντυπα που βρίσκονται στο “Chriso bookshop gift printing” (βιβλιοπωλείο Χρύσως στο Παραλίμνι).

Επιστολή Καρογιάν στον Υπουργό Υγείας

Για το ίδιο θέμα ο Μάριος Καρογιάν, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής.

Αυτούσια η επιστολή:

“Εξ αφορμής του θέματος που αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ, αναφορικά με την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος κ. Μάριος Καρογιάν απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Υγείας.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, αναδεικνύει την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής, με τρόπο που να μην επηρεάζεται από τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό. Γίνεται ταυτόχρονα έκκληση να μελετηθούν όλες οι πιθανές λύσεις μετεγκατάστασης της, εφόσον χρειαστεί, σε υγειονομικά υποστατικά εντός της επαρχίας Αμμοχώστου για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία παιδιών και οικογενειών, καθώς και για να υπάρχει η δυνατότητα παροχής άμεσης ιατρικής φροντίδας σε έκτακτα ή και επείγοντα περιστατικά.

Η Δημοκρατική Παράταξη, πιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστατικά κεφάλαια ίδρυσης της, θα συνεχίσει τις εποικοδομητικές της παρεμβάσεις με σκοπό την ταχεία και αποδοτική επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας.”

Famagusta.News