ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Ξεκινάει η αναβάθμιση του – Προς υλοποίηση οι 2 επιπρόσθετοι όροφοι

Στα Κοκκινοχώρια ήταν ένα βασικό αίτημα από δεκαετίες, αλλά τους τελευταίους μήνες, ήταν λόγος για να συσπειρωθεί όλη η επαρχία και ενωμένη να απαιτεί «ένα νοσοκομείο που να της αξίζει. Οι διαμαρτυρίες αλλά και οι πιέσεις έπιασαν τόπο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου και του Πάμπου Βάσιλα, μετά από υποσχέσεις Κυβερνήσεων που έμεναν επί σειρά ετών υποσχέσεις και έπειτα από πέντε μήνες συνεχών διαμαρτυριών και εκδηλώσεων από πολίτες, ασθενείς και μέλη των τοπικών Αρχών, έφτασε η ώρα για να ολοκληρωθεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, του οποίου ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος παρέμεναν ημιτελείς από την ημέρα λειτουργίας του. Το γεγονός αυτό προκαλούσε την οργή των κατοίκων της περιοχής, καθώς ένιωθαν μέσα στον ίδιο τους τον τόπο, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, αποκαλύπτοντας ότι εκτός απροόπτου μέχρι αύριο το έργο για την ολοκλήρωση του δεύτερου και τρίτου ορόφου, (διαμόρφωση θαλάμων στον κάθε όροφο και κάποιων γραφείων), θα ανατεθεί προς εκτέλεση. Είχαν προηγηθεί, πρόσθεσε, διεργασίες μεταξύ του Οργανισμού και του αρχιτέκτονα που εκπόνησε τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Νοσοκομείου, ο οποίος ετοίμασε και τα συμπληρωματικά σχέδια για τους δύο ορόφους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, τα έργα θα ξεκινήσουν το συντομότερο και θα είναι διάρκειας δέκα περίπου εβδομάδων. Να σημειωθεί πως αυτό το χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι θάλαμοι, όμως για κάποια άλλα έργα, όπως για παράδειγμα για τον ανελκυστήρα, ίσως χρειαστεί περισσότερος καιρός.

Ο ΟΚΥπΥ τόνισε ότι ήδη διεξάγει προεργασία για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό των νέων θαλάμων στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, με στόχο αν είναι δυνατόν πριν ακόμα και από τον Ιούνιο, ώστε το συντομότερο οι νέοι χώροι να είναι στη διάθεση της διευθύντριας Αμαλίας Χατζηγιάννη και του προσωπικού.

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Χαριλάου σε πρώτο στάδιο οι δύο νέοι θάλαμοι, χωριτικότητας δεκάδων κλινών, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου Αμμοχώστου, ως νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία του κορωνοϊού. «Στη συνέχεια όμως και όταν κάποια στιγμή η πανδημία θα εκλείψει, τότε οι θάλαμοι θα προσαρμοσθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας της ελεύθερης Αμμοχώστου και θα εμπλουτίσουν την υποδομή του νοσοκομείου της επαρχίας», υπογράμμισε. Είπε ακόμη ότι στο επόμενο διάστημα, θα γίνουν γνωστές από τον ΟΚΥπΥ, περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο.

Ως ιστορική εξέλιξη για την ελεύθερη Αμμόχωστο, την επαρχία που δέχεται πέραν του 40% του τουρισμού ετησίως, χαρακτήρισε την απόφαση του ΟΚΥπΥ ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τη διεύθυνση του Οργανισμού, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Τόνισε ακόμη ότι ασχέτως εάν σε πρώτη φάση οι δύο νέοι θάλαμοι θα εξυπηρετούν ανάγκες για την πανδημία, σίγουρα σε κάποια φάση θα αποδειχθούν επένδυση για το επίπεδο της Υγείας στην επαρχία και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του λαού της.

Πηγή: Philenews/ Του Πάμπου Βάσιλα

Ροη Ειδησεων

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024