Νοσοκομείο Αναφοράς: 28χρονος ο νεότερος νοσηλευόμενος (BINTEO)

Ποιά η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς σύμφωνα με την Eπιστημονική Διευθύντρια Αμαλία Χατζηγιάννη

Στιγμιότυπο 2020 11 09 10.38.27 1024x688 1 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Για τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας και ειδικά το Νοσοκομείο Αναφοράς μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Ιατρική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 62 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι 59 στον θάλαμο COVID.

Πρόσθεσε ότι η ένας ασθενής εντός της επόμενης ημέρας θα διασωληνωθεί και θα μεταφερθεί στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σε ερώτηση εάν δημιουργούνται δυσκολίες από αυτή την πρακτική, είπε ότι «εδώ και οκτώ μήνες βιώνουμε αυτή την κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί πολλοί ασθενείς, χωρίς όμως να κινδυνέψει η ζωή κάποιου, επειδή είναι μακριά το Νοσοκομείο Αναφοράς».

Ερωτηθείσα για τις ηλικίες, είπε ότι οι πλείστοι είναι υπερήλικες, με 17 από αυτούς να προέρχονται από κλειστές δομές. Επίσης, ο νεότερος που νοσηλεύεται είναι ένας 28χρονος, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι καλή.

Πρόσθεσε ότι «κανένας δεν μένει ανέγγιχτος από τον αόρατο εχθρό», ενώ εξήγησε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να δουλεύουμε, πρέπει να αντέξουμε».

Πηγή: Sigmalive