ΒΙΝΤΕΟ: Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Η συγκινητική στιγμή που ασθενής παίρνει εξιτήριο

Καταχειροκροτείται από τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου: "Είναι από τις στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ."

Στιγμιότυπο 2020 03 28 13.53.29 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Είναι η συγκινητική στιγμή που ασθενής λαμβάνει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανάρτηση μέλους του προσωπικού του Νοσοκομείου, ο ασθενής έλαβε σήμερα Σάββατο εξιτήριο και κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τους θαλάμους του Νοσοκομείου Αναφοράς καταχειροκροτείται από το Νοσηλευτικό προσωπικό, κίνηση που αποδεικνύει την ανακούφιση στα πρόσωπά τους για τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν.

εικόνα Viber 2020 03 28 13 19 31 1 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι, 24 ασθενείς με κορωνοίο νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Χθες πραγματοποιήθηκαν εννέα εισαγωγές, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να ανέβει σήμερα κατά τις βραδινές ώρες. Πέντε από τους ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με έναν από αυτούς να έχει παρουσιάσει επιπλοκές και να θεωρείται από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν πως η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Οι υπόλοιποι ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία. Γενικά, αυτό που βασανίζει πιο πολύ τους ασθενείς, ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη, είναι ο περιορισμός και η απομόνωση και για αυτό λαμβάνουμε μέτρα για ψυχολογική στήριξη όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Η λειτουργία των αντιδραστηρίων συνεχίζεται από χθες σε πιλοτική βάση. Τα δείγματα θα στέλνονται και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για επιβεβαίωση, ότι δηλαδή τα αποτελέσματα του μηχανήματος στο Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι τα ίδια με αυτά του Ινστιτούτου.

Το Προσφυγικό Σωματείο Γυναικών Αμμοχώστου προχώρησε σήμερα σε δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, τα μέλη του σωματείου δώρισαν 1000 προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Famagusta.News