Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Συγκινητικά λόγια από προσωπικό για τον τελευταίο ασθενή που πήρε εξιτήριο (BINTEO)

«Νοσηλεύτρια έκανε σαράντα μέρες να δει τα παιδιά της»

18E3FEED 5F99 40BD 930D 15DE34B57839 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Έκλεισε σήμερα ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Νοσοκομείου Αναφοράς. Ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, ετών ογδόντα έλαβε εξιτήριο και διακομίστηκε σπίτι του.

Εκατό μέρες στην πρώτη γραμμή. Εκατό ημέρες στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Το Νοσοκομείο Αναφοράς κλείνει σήμερα τον κύκλο του. Έδωσε τη δική του μάχη και βγήκε αλώβητο και νικηφόρο. Και το προσωπικό, ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό, βοηθητικό και γραμματειακό προσωπικό, στάθηκαν εκεί χωρίς να λιποτακτήσουν, δίνοντας τον δικό τους αγώνα στο μέτωπο με την πανδημία.

Σήμερα, το προσωπικό του Νοσοκομείου με συγκίνηση και χειροκροτήματα ανακούφισης, όπως συνηθίζουν να κάνουν με κάθε εξιτήριο, αποχαιρέτησαν και τον τελευταίο ασθενή, 80 ετών, ο οποίος μπόρεσε να επιστρέψει υγιής σπίτι του.

Τη σημασία της αγαστής συνεργασίας του προσωπικού καθώς και του ακμαίου ηθικού από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα, επισήμανε τόσο η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας όσο και η επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου.

Από την άλλη, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περιέγραψαν και τις δυσκολίες που πέρασαν, και κυρίως το μεγάλο χρονικό διάστημα που αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό:

Famagusta.News